Tarte Flambée neboli Alsaský cibulový koláč

  • snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Svačiny

1.8

9x hodnoceno

Slavný recept, který má hned několik názvů, ale vždy znamenají to stejné. Ať už tedy narazíte na označení Tarte Flambée, Flammkuchen nebo Alsaský cibulový koláč, budete mít vždy jasno. Je to něco mezi tenkou smetanovou pizzou a slanými krekry. Tento koláč je totiž krásně vypečený a těsto má až neskutečně tenké. Tak jdeme péct!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Vodu smíchejte v misce se lžící oleje. Prosejte mouku do větší mísy a vmíchejte sůl k ní sůl.
  2. Do sypké směsi postupně přidávejte vlažnou vodu s olejem a důkladně zapracujte.
  3. Po řádném hnětení (ideálně rukama) přikryjte mísu vlhkou utěrkou nebo potravinovou fólií a nechte 15 minut odležet.
  4. Mezitím si připravte krémovou náplň smícháním creme fraiche se špetkou čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku a přibližně čtvrt lžičky čerstvě namletého pepře.
  5. Můžete lehce dochutit solí (záleží na chuti slaniny).
  6. Cibuli očištěte a nakrájejte na velmi tenká kolečka. Slaninu nakrájejte na tenké nudličky a sýr nastrouhejte na hrubším struhadle.
  7. Předehřejte troubu na 200 °C (horkovzduch). Odleželé těsto rozdělte na čtvrtiny.
  8. Na pomoučeném vále vyválejte každou čtvrtinu na velmi tenkou placku. Na každou naneste stěrkou tenčí vrstvu krému, poklaďte cibulí, slaninou a nakonec sýrem.
  9. Pečte cca 10–15 minut dozlatova.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte