Omáčky jsou pro českou kuchyni naprosto typické. Ať už je to křenová, koprová, rajská, znojemská nebo právě ve formě milovaného kuřete na paprice se smetanovým základem. I tuto známou klasiku můžete servírovat trochu jinak – třeba právě se snadnými bramborovými noky. Dobrou chuť!
Kuře na paprice s bramborovými noky
- střední
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
3.2
58x hodnoceno
Postup:
- Kuřecí horní stehenní řízky (nebo horní stehna, která si sami vykostíte) osolte, opepřete a nechte chvíli odležet.
- Poté maso orestujte na trošce sádla z obou stran lehce dozlatova, jen aby se trochu zatáhlo a chytili barvu.
- Vyndejte ho z pánve na talíř a do výpeku přisypte nadrobno nakrájenou cibuli, kterou orestujte dosklovata jen na středním plameni.
- Snižte plamen, přisypte mouku, mletou papriku a velmi krátce osmahněte (aby paprika nezhořkla).
- Zalijte vše teplým vývarem, do základu vraťte kusy masa a pozvolna vařte na nižším plameni asi 1 hodinu.
- Následně maso vyndejte, přidejte smetanu, promixujte a dochuťte.
- Maso pak vraťte zpět a prohřejte. Podávejte s uvařenými bramborovými noky.
Postup noky:
- Ve větším hrnci dejte vařit lehce osolenou vodu.
- Jakmile vře, vsypte do ní bramborové noky a vařte 2–3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.
- Slijte je a můžete podávat.
GUSTO TIP:
DO ZÁKLADU VŽDY PŘILÉVEJTE SMETANU POKOJOVÉ TEPLOTY, ABY SE VÁM NESRAZILA. TAKÉ SE HODÍ POUŽÍVAT SMETANY S VYŠŠÍM % TUKU.