Máte rádi zelné polévky, ale známou klasiku byste rádi nějak ozvláštnili? Není problém. Dnes pro vás máme něco mezi ruskou polévkou Šči a známou polévkou Minestrone. Je to naše zelná s vaječným žloutkem.
Zelná polévka na zahřátí
- snadné
- do 60 minut
- Polévky, Vege & vegan
3.2
6x hodnoceno
Postup:
- Ve velkém hrnci nejprve rozehřejte olej nebo přepuštěné máslo. Přisypte najemno nakrájenou cibuli a krátce orestujte.
- Přidejte na drobné kostičky nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, kořenovou petržel a lehce okořeňte solí, pepřem a kmínem.
- Restujte doměkka 5–10 minut. Poté vmíchejte prolisovaný česnek a několik vteřin nechte prohřát, aby se rozvoněl.
- Přilijte rajčata z konzervy, vývar a přisypte kysané zelí spolu s hrstí čerstvých bylinek. Polévku přiveďte k varu a nechte probublávat.
- Mezitím si připravte vaječné žloutky. Přendejte je do misky, prošlehejte, lehce okořeňte a nalijte v jedné vrstvě na rozpálenou pánev.
- Můžete posypat bylinkami. Pečte z obou stran dozlatova a po vychladnutí nakrájejte žloutkovou placičku na tenké proužky nebo drobné kostičky na ozdobu.
- Jakmile je všechna zelenina krásně měkká a polévka dostatečně horká, sundejte ji z plamene a podávejte s připraveným zdobením.
GUSTO TIP:
ROZŠLEHANÉ VAJEČNÉ ŽLOUTKY MŮŽETE TAKÉ ROVNOU NALÍT DO HRNCE S HORKOU POLÉVKOU, KDE SE BĚHEM CHVILKY ZATÁHNOU.