Na podzim rozhodně není od věci zahřát se poctivou polévkou. Připravili jsme proto pro vás recept na krémovou polévku z květáku a fazolí. Servírovat ji můžete k obědu i k večeři s čerstvým pečivem.
Fazolovo-květákový krém
- velmi snadné
- do 60 minut
- Polévky
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Do rozehřátého hrnce nalijte olivový́ olej a vložte nahrubo nakrájenou cibuli.
- Restujte asi 8 minut. Zalijte zeleninovým vývarem, přisypte květákové růžičky (pár jich odeberte na ozdobu),
- na kostičky nakrájené́ brambory a na kolečka nakrájenou mrkev.
- Dochuťte lžičkou tymiánu, solí a vařte 35 minut. Poté přisypte slité́ bílé́ fazole a prolisované́ stroužky česneku.
- Vařte dalších 10–12 minut, a jakmile je hotovo, jen lehce rozmixujte tyčovým mixérem.
- Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Před podáváním na pánvičce rozehřejte trošku oleje a opečte malé růžičky květáku dozlatova. Použijte jako ozdobu na každou porci a přidejte čerstvé́ bylinky.