Fazolovo-květákový krém

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Polévky

0.0

0x hodnoceno

Na podzim rozhodně není od věci zahřát se poctivou polévkou. Připravili jsme proto pro vás recept na krémovou polévku z květáku a fazolí. Servírovat ji můžete k obědu i k večeři s čerstvým pečivem.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Do rozehřátého hrnce nalijte olivový́ olej a vložte nahrubo nakrájenou cibuli.
  2. Restujte asi 8 minut. Zalijte zeleninovým vývarem, přisypte květákové růžičky (pár jich odeberte na ozdobu),
  3. na kostičky nakrájené́ brambory a na kolečka nakrájenou mrkev.
  4. Dochuťte lžičkou tymiánu, solí a vařte 35 minut. Poté přisypte slité́ bílé́ fazole a prolisované́ stroužky česneku.
  5. Vařte dalších 10–12 minut, a jakmile je hotovo, jen lehce rozmixujte tyčovým mixérem.
  6. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  7. Před podáváním na pánvičce rozehřejte trošku oleje a opečte malé růžičky květáku dozlatova. Použijte jako ozdobu na každou porci a přidejte čerstvé́ bylinky.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte