Inspiraci v indické kuchyni v sobě náš recept rozhodně nezapře. Vegetariánské cizrnové kari s pečenými brambory je perfektní volba pro rodinnou hostinu bez masa. Připravit ho zvládnete během chvíle a jistě potěšíte všechny vegetariány u stolu.
Cizrnové kari s pečenými brambory
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan
3.0
1x hodnoceno
Postup
- Brambory očistěte, nakrájejte na menší kousky, zakápněte trochou oleje a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 20 minut.
- V hrnci rozpalte řepkový olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte opékat do zlatova. Přidejte nakrájený stroužek česneku, a i ten nechte za stálého míchání chvíli opékat.
- Následně přidejte krájená rajčata, kokosové mléko, kmín, chilli a kari a dle chuti osolte.
- Chvíli povařte, přidejte propláchnutou cizrnu, snižte plamen na střední teplotu a za občasného míchání vařte asi 20 minut, dokud omáčka více nezhoustne. Na závěr přimíchejte upečené brambory a podávejte s jasmínovou rýží.