Cizrnové kari s pečenými brambory

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan

4.4

889x hodnoceno

Inspiraci v indické kuchyni v sobě náš recept rozhodně nezapře. Vegetariánské cizrnové kari s pečenými brambory je perfektní volba pro rodinnou hostinu bez masa. Připravit ho zvládnete během chvíle a jistě potěšíte všechny vegetariány u stolu.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Rajčata sekaná 1 balení
  • Kokosové mléko 0.5 balení
  • Cizrna v nálevu 1 balení
  • Cibule žlutá 1 ks
  • Česnek balený 1 stroužek
  • Drcený kmín 1 lžička
  • Kari 1 lžička
  • Mleté chilli 0.5 lžička
  • Sůl
  • Brambory A 5 ks
  • Řepkový olej 2 lžíce
  • K servírování
  • Jasmínová rýže

Postup

  1. Brambory očistěte, nakrájejte na menší kousky, zakápněte trochou oleje a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 20 minut.
  2. V hrnci rozpalte řepkový olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte opékat do zlatova. Přidejte nakrájený stroužek česneku, a i ten nechte za stálého míchání chvíli opékat.
  3. Následně přidejte krájená rajčata, kokosové mléko, kmín, chilli a kari a dle chuti osolte. 
  4. Chvíli povařte, přidejte propláchnutou cizrnu, snižte plamen na střední teplotu a za občasného míchání vařte asi 20 minut, dokud omáčka více nezhoustne. Na závěr přimíchejte upečené brambory a podávejte s jasmínovou rýží.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte