Syté jídlo, kterým nepohrdne žádný milovník kvalitního masa. Hovězí roštěná totiž patří k těm nejlepším. Křupavá osmažená cibulka dodává celému ten správný šmrnc. Když hotové hovězí roštěnky doplníte restovanými brambory, úspěch je zaručen.
Hovězí roštěná s cibulí
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Masové recepty, Vaříme do 30 min, Vaříme ze 7 surovin
3.1
7x hodnoceno
Postup
- Roštěnky po obou stranách opatrně naklepejte a dejte pozor, aby se nepotrhala masová vlákna. Aby se vám hovězí steaky při tepelné úpravě nekroutilo, udělejte na okrajích zářezy, vzdálené od sebe 2 cm. Maso osolte, opepřete a obalte v mouce.
- V hluboké pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm plátky hovězího masa z obou stran (z každé strany asi 2 minuty). Vyjměte, vložte do alobalové fólie a přesuňte do vyhřáté trouby. Do výpeku přidejte hořčici a vývar.
- Přiveďte k varu, nechte propojit, prošlehejte vidličkou a dotáhněte solí a pepřem. V jiné pánvi rozehřejte slunečnicový olej a dozlatova na něm osmažte kroužky cibule. Plátky hovězího masa vraťte do výpeku a nechte chvíli prohřát.
- Roštěnky vložte do nahřátých talířů, přelijte omáčkou a posypte smaženými cibulovými kroužky. Jako přílohu podávejte orestované brambory.