Hovězí roštěná s cibulí

  • snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty, Vaříme do 30 min, Vaříme ze 7 surovin

2.9

10x hodnoceno

Syté jídlo, kterým nepohrdne žádný milovník kvalitního masa. Hovězí roštěná totiž patří k těm nejlepším. Křupavá osmažená cibulka dodává celému ten správný šmrnc. Když hotové hovězí roštěnky doplníte restovanými brambory, úspěch je zaručen.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Roštěnky po obou stranách opatrně naklepejte a dejte pozor, aby se nepotrhala masová vlákna. Aby se vám hovězí steaky při tepelné úpravě nekroutilo, udělejte na okrajích zářezy, vzdálené od sebe 2 cm. Maso osolte, opepřete a obalte v mouce.
  2. V hluboké pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm plátky hovězího masa z obou stran (z každé strany asi 2 minuty). Vyjměte, vložte do alobalové fólie a přesuňte do vyhřáté trouby. Do výpeku přidejte hořčici a vývar.
  3. Přiveďte k varu, nechte propojit, prošlehejte vidličkou a dotáhněte solí a pepřem. V jiné pánvi rozehřejte slunečnicový olej a dozlatova na něm osmažte kroužky cibule. Plátky hovězího masa vraťte do výpeku a nechte chvíli prohřát.
  4. Roštěnky vložte do nahřátých talířů, přelijte omáčkou a posypte smaženými cibulovými kroužky. Jako přílohu podávejte orestované brambory.

BILLA_CZ_rostena_s_cibuli_2.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte