Pórkovo-bramborový krém

  • snadné
  • do 60 minut
  • Vege & vegan, Polévky

4.4

8x hodnoceno
Nenáročná na přípravu, lahodná a plná chutných ingrediencí. Pórková polévka doplněná o brambory se po rozmixování promění ve výtečný krém, na kterém si pochutná celá rodina. Jemnost tomuto jídlu dodá zase smetana, tak na ni nezapomeňte!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejprve si připravte pórek a česnek. Pórku odkrojte konce a dejte je stranou, hodí se třeba do vývaru.
  2. Samotný pórek pak dobře omyjte a nakrájejte na menší kusy. Použijte zelenou část, případně rovnou celý pórek.
  3. Stroužky česneku naplocho nožem zmáčkněte a oloupejte.
  4. Na olivovém oleji osmažte nahrubo nakrájený česnek, cibuli a nechte zezlátnout.
  5. Přidejte nakrájený pórek, zalijte bílým vínem a nechte odpařit alkohol.
  6. Přilijte horký zeleninový vývar nebo připravený bujón.
  7. Dochuťte solí, pepřem a přidejte oloupané a na kostky nakrájené brambory.
  8. Nechte povařit do změknutí brambor (15–20 minut).
  9. Tyčovým mixérem rozmixujte a zjemněte smetanou. Poté už netřeba dlouze vařit, stačí zlehka prohřát, aby se smetana v polévce nesrazila.
  10. Rozpalte si troubu, na plech rozložte toustový chléb potřený olivovým olejem a česnekem nebo posypaný libovolnou bylinkou.
  11. Upečte dokřupava. Poté rozkrojte toust na menší kusy a podávejte s hotovým krémem při servírování.
  12. Na závěr můžete zakápnout libovolným olejem a posypat klíčky nebo čerstvou bylinkou.

GUSTO TIPY:

BRAMBORY PO ROZMIXOVÁNÍ POLÉVKU LEHCE ZAHUSTÍ.

KRÉM MŮŽETE PŘED PŘIDÁNÍM SMETANY PROPASÍROVAT, PROTOŽE MÁ V SOBĚ VLÁKNA.

NA OZDOBU SE HODÍ KOUSKY ZELENÉ ČÁSTI PÓRKU, ZLEHKA ORESTOVANÉ NA OLIVOVÉM OLEJI.

porkovo-bramborovy-krem_online_kveten_billa.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte