Čočka na sladkokyselo s uzeným masem a smaženou cibulkou

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře

4.7

1,081x hodnoceno

Uzené s čočkou? Klasika, která se objevuje na stole v mnoha rodinách a především začátkem nového roku. Také si potrpíte na tradice? My pro vás máme tip na skvělou tradiční čočku s uzeným.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Přes noc namočenou čočku propláchněte, vložte do velkého hrnce a zalijte vodou. Přidejte bobkové listy a přiveďte k varu.
  2. Při mírném varu uvařte ne zcela doměkka, asi 45 minut podle druhu čočky. Čočku slijte, bobkové listy odstraňte.
  3. Mezitím připravte v rendlíku jíšku. Nejdříve rozpusťte máslo, a jakmile začne pěnit, vmíchejte do něj mouku. Za stálého míchání opražte mouku dozlatova.
  4. Ve velkém kastrolu rozehřejte máslo a dozlatova na něm osmažte cibuli.
  5. Přisypte vařenou čočku a jíšku, vše zalijte vývarem. Na mírném ohni duste 15 minut a ke konci dochuťte solí, octem a cukrem.
  6. V pánvi s vysokým okrajem rozehřejte slunečnicový olej a dozlatova na něm osmažte kroužky cibule.
  7. Odložte je na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.
  8. Čočku podávejte s plátkem uzeného masa a podle libosti posypte smaženou cibulí.

BILLA_CZ_cocka_na_sladkokyselo_s_uzenym.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte