Uzené s čočkou? Klasika, která se objevuje na stole v mnoha rodinách a především začátkem nového roku. Také si potrpíte na tradice? My pro vás máme tip na skvělou tradiční čočku s uzeným.
Čočka na sladkokyselo s uzeným masem a smaženou cibulkou
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře
3.0
2x hodnoceno
Postup
- Přes noc namočenou čočku propláchněte, vložte do velkého hrnce a zalijte vodou. Přidejte bobkové listy a přiveďte k varu.
- Při mírném varu uvařte ne zcela doměkka, asi 45 minut podle druhu čočky. Čočku slijte, bobkové listy odstraňte.
- Mezitím připravte v rendlíku jíšku. Nejdříve rozpusťte máslo, a jakmile začne pěnit, vmíchejte do něj mouku. Za stálého míchání opražte mouku dozlatova.
- Ve velkém kastrolu rozehřejte máslo a dozlatova na něm osmažte cibuli.
- Přisypte vařenou čočku a jíšku, vše zalijte vývarem. Na mírném ohni duste 15 minut a ke konci dochuťte solí, octem a cukrem.
- V pánvi s vysokým okrajem rozehřejte slunečnicový olej a dozlatova na něm osmažte kroužky cibule.
- Odložte je na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.
- Čočku podávejte s plátkem uzeného masa a podle libosti posypte smaženou cibulí.