Hráškový krém

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Polévky, Vege & vegan

2.8

8x hodnoceno

Když se v zimě potřebujete zahřát, nejspíš sáhnete po poctivé polévce. A my pro vás máme recept na hráškový krém, který vás nejen zahřeje, ale i pohladí. Díky sójové smetaně si na něm pochutnají i vegetariáni. Skvělé na něm je i to, že je hotový během chvilky.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Slunečnicový olej 3 lžíce
  • Cibule žlutá 1 ks
  • Zeleninový vývar 1 l
  • Brambory A 3 ks
  • Mražený hrášek 450 g
  • Rostlinná smetana 200 ml
  • Sůl 2 lžička
  • Pepř 0.5 lžička
  • K servírování
  • Tempeh BILLA Naše BIO
  • Bageta světlá
  • Pekanové ořechy

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na kostičky a osmažte na oleji. Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte očištěné a nakrájené brambory a hrášek.
  2. Vařte přibližně 20 minut, aby brambory změkly. Poté rozmixujte dohladka, poté vmíchejte sójovou smetanou, dochuťte solí a pepře. 
  3. Můžete podávat s pečivem, opečeným tempehem a ořechy.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte