Jídlo, které zahřeje a zasytí v jednom? Není problém, skvělým tipem na takový pokrm je poctivé curry plné zeleniny a vylepšené o exkluzivní krevety. Dnešní recept od Terezy Havlínové je zkrátka na vlně asijských chutí a vůní.
Thajské curry s kokosovým mlékem
- střední
- do 60 minut
- Hlavní chody
3.4
48x hodnoceno
Postup:
- V hluboké pánvi na oleji osmahněte cibuli, česnek a zázvor asi 5 minut, až cibule zesklovatí.
- Přidejte kari pastu, chilli a restujte další 2–3 minuty.
- Přisypte mrkev, petržel a bramboru, vše nakrájené na kostky. Poté přidejte nakrájené rajče, koriandr dle chuti a ještě 3 minuty restujte.
- Vlijte kokosové mléko, rybí omáčku, osolte, opepřete a přiveďte k varu.
- Vařte do změknutí kořenové zeleniny a brambor. Přidejte šťávu a kůru z limety.
- Poté vše rozmixujte ponorným tyčovým mixérem. Omáčka se rozmixováním zeleniny krásně zahustí.
- Přidejte nakrájené pak choi, brokolici a krevety. Vařte ještě 5 minut.
- Podávejte s rýží, koriandrem a klínky limety.
GUSTO TIP:
NEBOJTE SE STŘÍDAT DRUHY RÝŽE K SERVÍROVÁNÍ. JEDNOU SÁHNĚTE PO BASMATI VARIANTĚ, PŘÍŠTĚ ZASE PO RÝŽI DIVOKÉ. JÍDLO BUDE KRÁSNĚ VYPADAT, SKVĚLE CHUTNAT A VY SE VYHNETE NUDĚ V JÍDELNÍČKU.