Krůtí roládičky

  • náročnější
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody

4.3

4x hodnoceno

Rolády jsou skvělé v tom, že je můžete naplnit v podstatě čímkoliv. Kluk v zástěře vsadil na sezonní cuketu a cherry rajčátka, které této krůtí dodávají lehký letní nádech. Jaké náplně máte nejradši?

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Maso omyjte, očistěte a naklepejte zhruba na 1cm vysoký plát, který dostatečně osolte a opepřete.
  2. Mezitím si na trošce ghí orestujte pomalu cibulku, přidejte najemno pokrájený česnek a cherry rajčata, nahrubo nastrouhanou vyždímanou cuketu a restujte, dokud se směs hezky nespojí. Dochuťte rybí omáčkou a chilli. Směs by neměla být tekutá.
  3. Na závěr zarestujte jedno vejce. Hotovou směs (ideálně vychlazenou, lépe se s ní pracuje) dejte na maso a zatočte jako roládu a převažte ideálně potravinářským provázkem, aby směs neunikla. Pokud nějaká směs unikne nebo zbyde, klidně ji dejte na maso.
  4. Takto hotové rolády přesuňte do pekáčku, podlijte troškou vody a dejte péct při 160 stupních na 45 minut pod alobal. Jelikož náplň ještě pustí šťávu, přelijte a pečte pod alobalem dalších 25-30 minut, ale záleží jak silně je naklepané maso.
  5. Na závěr odkryjte, posypejte strouhaným parmezánem a pečte ještě 15 minut na gril, aby se na povrchu udělala krustička.
  6. V průběhu pečení si připravte opečené brambory. Nejdříve je omyjte, nakrájejte na čtvrtky a neloupejte. Nechte vařit zhruba 15 minut doměkka. Na lžičce ghí si orestujte nakrájenou červenou cibuli, přidejte vařené brambory, osolte, opepřete, přídejte bylinky a pečte dokud nezačnou zlátnout.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte