Bramborové knedlíky plněné pečenou červenou řepou a tofu

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan

4.4

1,089x hodnoceno

Bramborové knedlíky se nejčastěji plní uzeným masem. A i když přiznáváme, že je to skvělá pochoutka, tentokrát pro vás máme tip na vegetariánskou variantu téhle pochoutky. Bramborové knedlíky jsme místo uzeného naplnili červenou řepou a tofu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Začněte přípravou náplně. Oloupanou červenou řepu nakrájejte na centimetrové kostičky. V míse lehce zakápněte olivovým olejem, osolte a promíchejte. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 190 °C 30 minut. Poté nechte zchladnout.
  2. Tofu nakrájejte na malé kostičky a promíchejte s červenou řepou.
  3. Zelí vymačkejte a překrájejte, aby nebylo tak dlouhé. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nastrouhejte najemno. Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci na lžíci oleje osmahněte dozlatova. Přidejte zelí, jablko, špetku drceného kmínu a soli a podlijte 1–1,5 dl vody. Pod poklicí duste 15 minut.
  4. Do velkého hrnce dejte vařit vodu na knedlíky.
  5. Oloupané brambory prolisujte nebo najemno nastrouhejte. Zasypte škrobem, moukou, osolte větší špetkou soli a přidejte vejce. Zpracujte těsto, ideálně co nejrychleji.
  6. Těsto rozdělte na 9 kousků a z každého vyválejte míček. Lehce pomoučenými dlaněmi vytvarujte z každého kousku těsta placičku. Skrčte prsty – z dlaně utvořte jakousi mističku a doprostřed těsta vložte část náplně. Okraje přitiskněte k sobě a vyválejte pěkný kulatý knedlík.
  7. Knedlíky vložte do vroucí osolené vody. Vařte 10–12 minut. Během vaření knedlíky otočte vzhůru nohama. Uvařené knedlíky vyndejte z hrnce.
  8. Než se knedlíky uvaří, stačíte si na oleji osmahnout cibulku a nastrouhat křen. S těmito doplňky totiž chutnají knedlíky nejlépe.

Gusto tip: Ačkoliv se říká, že do knedlíků patří hrubá mouka, díky polohrubé mouce jsou knedlíky jemnější a těsto kompaktnější.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte