Bramborové knedlíky se nejčastěji plní uzeným masem. A i když přiznáváme, že je to skvělá pochoutka, tentokrát pro vás máme tip na vegetariánskou variantu téhle pochoutky. Bramborové knedlíky jsme místo uzeného naplnili červenou řepou a tofu.
Bramborové knedlíky plněné pečenou červenou řepou a tofu
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Začněte přípravou náplně. Oloupanou červenou řepu nakrájejte na centimetrové kostičky. V míse lehce zakápněte olivovým olejem, osolte a promíchejte. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 190 °C 30 minut. Poté nechte zchladnout.
- Tofu nakrájejte na malé kostičky a promíchejte s červenou řepou.
- Zelí vymačkejte a překrájejte, aby nebylo tak dlouhé. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nastrouhejte najemno. Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci na lžíci oleje osmahněte dozlatova. Přidejte zelí, jablko, špetku drceného kmínu a soli a podlijte 1–1,5 dl vody. Pod poklicí duste 15 minut.
- Do velkého hrnce dejte vařit vodu na knedlíky.
- Oloupané brambory prolisujte nebo najemno nastrouhejte. Zasypte škrobem, moukou, osolte větší špetkou soli a přidejte vejce. Zpracujte těsto, ideálně co nejrychleji.
- Těsto rozdělte na 9 kousků a z každého vyválejte míček. Lehce pomoučenými dlaněmi vytvarujte z každého kousku těsta placičku. Skrčte prsty – z dlaně utvořte jakousi mističku a doprostřed těsta vložte část náplně. Okraje přitiskněte k sobě a vyválejte pěkný kulatý knedlík.
- Knedlíky vložte do vroucí osolené vody. Vařte 10–12 minut. Během vaření knedlíky otočte vzhůru nohama. Uvařené knedlíky vyndejte z hrnce.
- Než se knedlíky uvaří, stačíte si na oleji osmahnout cibulku a nastrouhat křen. S těmito doplňky totiž chutnají knedlíky nejlépe.