Zapečená zeleninová jídla se těší velké oblibě nejen v létě. Jsou hotová raz dva, nejsou nijak složitá a u stolu si pak všichni pomlaskávají. Zkuste recept od Cooking with Šůša a hýčkejte se sezonními surovinami.
Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Předkrmy, Vege & vegan
3.5
13x hodnoceno
Postup
-
Z lilku odkrojte špičku a podélně ho rozřízněte. Lžící vydlabejte vnitřek a společně s cherry rajčaty ho nakrájejte na menší kostičky.
-
Na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte lilek s rajčaty a na plátky nakrájený česnek. Osolte, opepřete, přidejte provensálské koření a vše nechte chvilku dusit.
-
Vydlabané lilky položte na plech vyložený pečicím papírem a naplňte je připravenou směsí.
-
Naplněné lilky ozdobte nakrájenou mozzarellou a pár rozpůlenými cherry rajčaty.
-
Pečte v troubě vyhřáté na 185 °C cca 35 minut.