Přemýšleli jste někdy, z čeho všeho si můžete připravit oblíbený guláš? Klasiku v podobě hovězího nebo vepřového jistě znáte, ale co takový krůtí? Jeho příprava není nijak časově náročná a ostatní suroviny vám budou dobře známé. Ochutnejte tuto specialitu z dietnějšího masa a překvapte příbuzné chutným obědem.
Rychlý krůtí guláš s chlebem
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
2.6
56x hodnoceno
Postup:
- Cibuli nakrájejte nahrubo a vhoďte do pánve s rozpáleným olejem.
- Restujte dozlatova. Poté přisypte očištěné a na kostky nakrájené maso.
- Zvyšte plamen a stálého míchání ho rychle zatáhněte.
- Přisypte hladkou mouku, znovu promíchejte a krátce orestujte, aby se nic nepřipálilo.
- Snižte plamen a přidejte majoránku, sladkou papriku, kmín a pálivou papriku.
- Znovu jen krátce promíchejte a orestujte, aby koření nezhořklo.
- Zalijte vývarem, přidejte rajčatový protlak, zvyšte plamen a dobře promíchejte.
- Osolte, opepřete a vařte pod pokličkou asi 30 minut. Nechte jen lehce probublávat.
- Během vaření guláš párkrát promíchejte.
- Chvíli před koncem přidejte prolisovaný česnek a případně dosolte.
- Guláš podávejte zasypaný čerstvou majoránkou a s krajícem chleba.
GUSTO TIP:
GULÁŠ MŮŽETE KLASICKY ZAHUSTIT I STŘÍDOU Z CHLEBA. STAČÍ JI PŘIDAT K MASU A NECHAT ROZVAŘIT.