Česnek jakost I.
Necítíte se nejlíp a potřebujete postavit na nohy? Poctivá česnečka je zaručený lék, který známe už od nepaměti. Výhodou našeho receptu je, že si čerstvý prolisovaný česnek můžete při podávání přidat podle libosti.
I z několika základních surovin můžete vykouzlit skvělé jídlo. A špagety jsou přesně takové! Uvařte si doma snadný recept podle MaruškyVEG, ve kterém si pochutnáte na tempehu a ředkvičkách. Nevšední, ale neodolatelné.
Podlouhlá zelenina se snadno rozpoznatelným tvarem je vítaným hostem na letních tabulích, nejčastěji je přidávána ke steakům či rybám. To však neznamená, že z nich nelze uvařit chutnou polévku. Fazolky jsou bohatým zdrojem...
Uchovejte si ve sklenici chuť těch nejšťavnatějších rajčat. Přidejte k nim koření, které je provoní létem, abyste mohli během studených měsíců vzpomínat na krásné slunečné dny.
Zužitkujte zásoby zeleniny a připravte si doma polévku, které neodolají především milovníci modrého sýra. Krásná barva a skvělá chuť!
Nevěřícně kroutíte hlavou při představě pokrmu, který se skládá z červeného zelí a pomeranče? Nebojte, máme to ozkoušené a doporučujeme. Chuť této kombinace je jedinečná a pikantní díky jedné chilli papričce.
Vůně kari se k podzimnímu chmurnému počasí vážně hodí, o tom není pochyb. Domácí si můžete doma připravit během chvíle a je jen na vás, jestli do něj přihodíte pár kousků masa nebo zůstanete u naší vege verze. Je ale...
Nikdy jste neslyšeli o kombinaci dýně a kuřete? Tak to jste přišli o hodně! Ideální jídlo z jednoho rendlíku, které získá skvěle křupavou strukturu díky zapečení se sýrem.
Voňavé italské těstoviny vás potěší během celého roku. Vždy je skvělé, že k jejich přípravě můžete využít aktuální sezónní suroviny. Na jaře chřest a během podzimu třeba právě houby. Vyzkoušejte náš recept na pappardelle s...
Zelené nebo žluté fazolky? Perfektní zelenina, bez které si nedovedeme představit letní měsíce. Dají se připravit na mnoho způsobů jako třeba salát! Fazolky jsou dnes nedílnou součástí gastronomie a pěstuje se v řadě zemí. V ...
O Vánocích se jedlíci u stolu dělí na dva tábory. Mnoho rodin připravuje na Štědrý večer nejen kapra a řízky, ale i dva druhy polévky – rybí, ale také třeba hrachovou. Jak to máte vy? My jsme letos malinko vylepšili...
Květák, nebo brokolice? Tomu říkáme otázka na tělo. Dnes dáváme přednost těmto bílým “růžičkám” a zkoušíme květákový krém od Cooking with Šůša. Chcete taky? Kdo ho miluje, určitě neodeolá!
Asijská jídla se těší velké oblibě, ať už jsou připravována s masem, tofu, ale také třeba jen se zeleninou. Dnes pro vás máme zbrusu nové a velice luxusní menu v asijském duchu, které je navíc naprosto veganské. Ano, sepsala ho...
Burgery nejsou jen pro masožravce. Už jste určitě narazili na verzi se sýrem halloumi, květákem a podobně. U nás letos vítězí právě dýňový, který si skvěle rozumí s houskou plnou křupavých semínek.
Pokud milujete kuře a chcete zkusit nový způsob úpravy, je tento recept přímo pro vás. Už samotný překlad jeho názvu ve španělském jazyce prozrazuje způsob přípravy. Kuře pod cihlou! Tak se pusťme do toho.
Že Vám tacos nic neříka? Nebojte, uvidíte. Tacos je původem z Mexika, kde patří k tradičním pokrmům. Jeho výhodou je, že do něj můžete vložit suroviny na které máte právě chuť. Nejoblínější variantou jsou zeleninové tacos,...
Rychlá večeře pro dva, které nikdy nebudete mít dost! Voňavé italské těstoviny si nemusíte dopřávat jen na jihu – stačí základní suroviny, několik minut vašeho času a chuť vařit. Inspirujte se naším snadným receptem na ...
Kombinace kuřete a sušených rajčat je v Čechách oblíbená už několik let. Pokud vám toto spojení také učarovalo, vyzkoušejte náš recept na plněná kuřecí prsa.
Jedny trochu zdravější, bez masa i uzeniny. Druhé zase plné slaniny a zelí. Chcete vyzkoušet populární placičky 2× jinak? Představujeme vám náš nový videorecept dva v jednom! :)
Co si nejčastěji připravujete na grilu? Zeleninu, kuřecí maso nebo třeba vepřové? V případě špízů je výborné, jak jsou variabilní. Vyzkoušejte třeba tyto, z kvalitní vepřové pečeně a s hromadou chutné zeleniny.
Nevyšlo vám předsevzetí? Nevadí, zkuste to znovu a lépe! Salát z quinoy a sýra feta je to pravé, čím můžete začít. Vyzkoušejte recept podle Kitchenette, který pro nás připravila do magazínu Gusto.
Věděli jste, že oblíbené krémové pesto nemusíte připravovat jen z bazalky? Zkuste sáhnout po čerstvých ředkvičkách, klidně i s natí! Jejich lehká pikantnost vás dostane. Hodí se do těstovin, jako náplň do domácího...
Voňavé gnocchi? Tak těch bychom mohli sníst celý hrnec! Tento recept je v podstatě základní a záleží jen na vás, jak si ho vylepšíte. Fantazii se meze nekladou, nicméně rozhodně doporučujeme vypečenou slaninu, papriku můžete...
Ratatouille určitě znáte z populárního animáku s nadaným myšákem. Pojďte si tuto francouzskou specialitu připravit i doma a překvapte rodinu zeleninovou večeří, která stojí za zopakování!
Chcete si dopřát pořádný kus kvalitního masa bez sytých příloh navíc? I jídla z vepřového mohou být nenáročná na suroviny a přípravu. Náš nový recept s T-bone steakem pod taktovkou Honzy Punčocháře je toho důkazem!
Podzim bývá ve znamení dýňové polévky, ale rozhodně není na škodu zkusit něco nového. My jsme letos otestovali variantu s červeným zelím, která je díky zakysané smetaně krásně krémová. Tu správnou strukturu jí pak dodají opražené...
Méně známý, ale velmi chutný kus masa, který si žádá vaši pozornost. Už jste někdy zkusili pečené vepřové ocásky? Tento snadný recept vás zajisté mile překvapí, obzvlášť pokud holdujete pečínkám z trouby. Honza Punčochář ví, jak zaujmout!
Křupavé a pro podzimní menu jako stvořené. Voňavé topinky jsou další famózní svačinou, kterou mají Češi opravdu v lásce. Stačí je potřít jen česnekem, ale třeba taková lehce pikantní směs rozhodně není k zahození. Vyzkoušejte...
Silvestrovské oslavy patří z celého roku k těm nejoblíbenějším. Je to totiž skvělá příležitost pro setkání s rodinou i přáteli. A k tomu samozřejmě neodmyslitelně patří občerstvení. Můžete si buď ušetřit veškerou...
Omrzelo vás grilování stále stejně připraveného masa? Zkuste svůj grilovací repertoár rozšířit o šťavnatou vepřovou panenkou, která vám v kombinaci s česnekem a pečenou zeleninou opět vykouzlí úsměv na tváři.
Rčení „snídaně je základ“ asi nemůže být víc pravdivé, než v podání pravé vydatné anglické snídaně. Kombinace fazolí s chutnými párečky vás zasytí na celé dopoledne a možná déle. A co víc, taková snídaně o víkendu...
Přemýšleli jste někdy, z čeho všeho si můžete připravit oblíbený guláš? Klasiku v podobě hovězího nebo vepřového jistě znáte, ale co takový krůtí? Jeho příprava není nijak časově náročná a ostatní suroviny vám budou dobře známé....
Když se řekne americká snídaně, určitě se vám vybaví pečená slanina, javorový sirup a čokoládový milkshake. To zní sice lákavě, ale upřímně? Je to pěkná zátěž pro žaludek. Dopřejte si Ameriku tak trochu jinak. Slané vafle se špenátem...
Tipy na snadné recepty z vajec se hodí vždycky, ale před Velikonocemi obzvlášť. Vsaďte na voňavou omeletu, univerzální jídlo, které si vychutnáte kdykoliv během dne. Přidat do ní můžete prakticky cokoliv, ale nám se nejvíc...
První jarní grilovačku s dobrým jídlem zvládnete i ve chvíli, kdy se společné piknikování bohužel odkládá na neurčito. Domácí burger z hovězího se zeleninou a kozím sýrem je famózní a připravil ho pro nás...
Celosvětově populární quiche mají něco do sebe. Krásně křupavé těsto a voňavá náplň. Kdo by odolal, že? Pro české gurmány je proto propojení francouzských chutí s tradičními lesními houbami trefou do černého! A kdyby...
Pestrobarevné jídlo, které vám bude chutnat od prvního do posledního sousta! Při tvorbě tohoto receptu na podzimní misku jsme se inspirovali pokrmy jako je poke bowl nebo buddha bowl. Už se vám sbíhají sliny? Tak jdeme vařit!
Prosím zapněte si Javascript pro správný chod webu
Zdá se, že nemáte zapnutý Javascript. Je možné, že se vám stránky nebudou zobrazovat správně. Prosíme, zapněte si Javascript, nebo si přečtěte víc zde.