Pikantní salát z červeného zelí

  • velmi snadné
  • do 10 minut
  • Vaříme do 30 min, Předkrmy, Saláty

4.2

5x hodnoceno
Nevěřícně kroutíte hlavou při představě pokrmu, který se skládá z červeného zelí a pomeranče? Nebojte, máme to ozkoušené a doporučujeme. Chuť této kombinace je jedinečná a pikantní díky jedné chilli papričce.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Červené zelí nastrouhejte najemno a osolte.
  2. Jemně ho promačkejte rukama, aby dostatečně změklo.
  3. Oloupejte slupku pomeranče a odstraňte bílé části, pak ho opatrně nakrájejte na čisté filety.
  4. Plátky pomeranče a odstraňte bílé části, pak ho opatrně nakrájejte na čisté filety.
  5. Plátky pomeranče přidejte k osolenému zelí, posypejte kmínem a černým pepřem, přidejte nakrájenou chilli papričku, nastrouhané ředkvičky a prolisovaný česnek.
  6. Vše zalijte šťávou z pomeranče, olivovým olejem a pořádně promíchejte.

Tip

Před podáváním nechte salát pořádně vychladit.

BILLA_Gusto_zima_pikantni-zelny-salat.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte