Ratatouille určitě znáte z populárního animáku s nadaným myšákem. Pojďte si tuto francouzskou specialitu připravit i doma a překvapte rodinu zeleninovou večeří, která stojí za zopakování!
Zeleninové ratatouille
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Vege & vegan
5.0
2x hodnoceno
Postup
- Nakrájejte lilek, šalotky a rajčata na kostičky, papriky na kratší proužky, tři stroužky česneku na jemné plátky.
- Cukety rozkrojte podél a nakrájejte na půl centimetrové kousky.
- Ve středním hrnci (nejlépe litinovém) rozpalte olivový olej, na něm dozlatova opečte nejprve lilek, pak i papriky, rajčata, šalotky a nakonec česnek a cuketu.
- Zalijte rajčaty z plechovky (včetně šťávy), promíchejte a duste pod pokličkou půl hodiny.
- Quinou propláchněte ve vodě a vařte do změknutí.
- Jakmile bude zelenina pěkně měkká a pustí šťávu, odstavte z vařiče, posolte a opepřete.
- Přidejte dvě lžíce studeného olivového oleje, tymián, rozmarýn a podávejte společně s quinoou.