Rychlá večeře pro dva, které nikdy nebudete mít dost! Voňavé italské těstoviny si nemusíte dopřávat jen na jihu – stačí základní suroviny, několik minut vašeho času a chuť vařit. Inspirujte se naším snadným receptem na tagliatelle s tuňákem.
Tagliatelle s tuňákem
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vaříme do 30 min
2.6
53x hodnoceno
Postup
- Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte těstoviny a vařte cca 5minut.
- Cibuli a česnek nejdříve oloupejte. Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na tenké plátky.
- Z plechovek tuňáka si odeberte lžíci oleje a zbytek slijte do uzavíratelné nádoby. Olej rozehřejte v pánvi a nechte zesklovaět cibulku a česnek.
- Odkapaného tuňáka krátce a opatrně zarestujte, ať se vám příliš nerozdělí.
- Poté vlijte do pánve celou plechovku nakrájených rajčat i se šťávou. Prohřejte, aby se chutě spojily, osolte a opepřete.
- Po 5 minutách slijte vodu z těstovin a ještě horké je přidejte do pánve k omáčce.
- Promíchejte, přisypte bazalku a nastrouhaný parmezán.