Amur v ořechovo-bylinkové krustě s česnekovými bramborami

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře

4.5

1,078x hodnoceno

Smažený kapr vás nudí? Ale na druhou stranu ryba nesmí u štědrovečerní večeře chybět? Pak je tu náš recept na amura s česnekovými bramborami. Vyzkoušejte Vánoce odít do moderního hávu a nemůžete udělat chybu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve předehřejte troubu na 180° C. Na plech vyložený pečicím papírem vyskládejte filety kůží dolů a každý́ pomažte olivovým olejem.
  2. V misce smíchejte strouhanku, ořechy a nadrobený toustový chléb. Přidejte změklé máslo, sůl, pepř, parmezán, nasekané bylinky, nastrouhanou kůru z citronu a rozšlehané vejce.
  3. Naolejovanou stranu filetů natlačte do připravené směsi a rovnoměrně obalte.
  4. Poté všechny kousky položte krustou nahoru zpět na plech a přidejte rozpůlenou palici česneku.
  5. Zakápněte ji olivovým olejem, zakryjte vše alobalem, utěsněte po obvodu plechu a dejte péct na cca 30 minut do rozehřáté trouby.
  6. Jakmile je hotovo, alobal sundejte a dopečte krustu dokřupava. Upečený česnek vyloupněte do misky a rozetřete vidličkou do hrubší pasty. Tu poté smíchejte se zakysanou smetanou a dle potřeby osolte.
  7. Předem uvařené nebo upečené brambory promíchejte s česnekovou omáčkou (nebo ji servírujte vedle v mističce).
  8. Amura podávejte s připravenou přílohou, zasypanou nasekanou petrželkou.

Gusto tip: Na jednu porci vybírejte filet, který má ideálně cca 200 g.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte