Smažený kapr vás nudí? Ale na druhou stranu ryba nesmí u štědrovečerní večeře chybět? Pak je tu náš recept na amura s česnekovými bramborami. Vyzkoušejte Vánoce odít do moderního hávu a nemůžete udělat chybu.
Amur v ořechovo-bylinkové krustě s česnekovými bramborami
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Nejprve předehřejte troubu na 180° C. Na plech vyložený pečicím papírem vyskládejte filety kůží dolů a každý́ pomažte olivovým olejem.
- V misce smíchejte strouhanku, ořechy a nadrobený toustový chléb. Přidejte změklé máslo, sůl, pepř, parmezán, nasekané bylinky, nastrouhanou kůru z citronu a rozšlehané vejce.
- Naolejovanou stranu filetů natlačte do připravené směsi a rovnoměrně obalte.
- Poté všechny kousky položte krustou nahoru zpět na plech a přidejte rozpůlenou palici česneku.
- Zakápněte ji olivovým olejem, zakryjte vše alobalem, utěsněte po obvodu plechu a dejte péct na cca 30 minut do rozehřáté trouby.
- Jakmile je hotovo, alobal sundejte a dopečte krustu dokřupava. Upečený česnek vyloupněte do misky a rozetřete vidličkou do hrubší pasty. Tu poté smíchejte se zakysanou smetanou a dle potřeby osolte.
- Předem uvařené nebo upečené brambory promíchejte s česnekovou omáčkou (nebo ji servírujte vedle v mističce).
- Amura podávejte s připravenou přílohou, zasypanou nasekanou petrželkou.