Grilovaná vepřová panenka s pečeným salátem

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Saláty, Masové recepty

5.0

1x hodnoceno

Omrzelo vás grilování stále stejně připraveného masa? Zkuste svůj grilovací repertoár rozšířit o šťavnatou vepřovou panenkou, která vám v kombinaci s česnekem a pečenou zeleninou opět vykouzlí úsměv na tváři.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Panenku nejlépe večer před úpravou naporcujte na cca 10 cm kousky.
  2. Úzkým nožíkem je uprostřed prořízněte a vložte dovnitř celé stroužky česneku spolu s rozmarýnem.
  3. Zakápněte olivovým olejem a nechte v lednici přes noc marinovat.
  4. Pokud se rozhodnete panenku grilovat, budete potřebovat poklici na gril, stejně dobře jde ale upravit i na grilovací pánvi.
  5. Rozpalte gril a zprudka opečte ze všech stran.
  6. Následně gril vypněte a maso dopečte pod poklicí ještě cca 10–15 min.
  7. Hotovou panenku nekrájejte hned, ale nechte 5 minut odpočinout, aby nepustila šťáva z masa.
  8. Posléze nakrájejte maso na tenčí plátky a finálně jej osolte a opepřete čerstvě drceným pepřem.
  9. Brambory umyjte a vařte vcelku i se slupkou.
  10. Mezitím si nakrájejte rajčata spolu s cibulkou, stroužky česneku ponechte celé.
  11. Rozpalte troubu, a jakmile budou brambory uvařené doměkka, slejte vodu a přendejte brambory na pečící plech pokapaný olivovým olejem.
  12. Rovnoměrně rozprostřete nakrájenou zeleninu, kterou lehce pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut.
  13. Nasekejte petrželku společně s koprem.
  14. Bylinky přimíchejte do tvarohu a zjemněte lžící olivového oleje.
  15. Osolte a dle chuti opepřete.
  16. Jakmile je zelenina hotová, tak ji ještě teplou promíchejte s tvarohovým dipem, aby se chutě krásně propojily.

Billa_kveten02044_panenka.jpg

 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte