Omrzelo vás grilování stále stejně připraveného masa? Zkuste svůj grilovací repertoár rozšířit o šťavnatou vepřovou panenkou, která vám v kombinaci s česnekem a pečenou zeleninou opět vykouzlí úsměv na tváři.
Grilovaná vepřová panenka s pečeným salátem
- střední
- do 60 minut
- Hlavní chody, Saláty, Masové recepty
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Panenku nejlépe večer před úpravou naporcujte na cca 10 cm kousky.
- Úzkým nožíkem je uprostřed prořízněte a vložte dovnitř celé stroužky česneku spolu s rozmarýnem.
- Zakápněte olivovým olejem a nechte v lednici přes noc marinovat.
- Pokud se rozhodnete panenku grilovat, budete potřebovat poklici na gril, stejně dobře jde ale upravit i na grilovací pánvi.
- Rozpalte gril a zprudka opečte ze všech stran.
- Následně gril vypněte a maso dopečte pod poklicí ještě cca 10–15 min.
- Hotovou panenku nekrájejte hned, ale nechte 5 minut odpočinout, aby nepustila šťáva z masa.
- Posléze nakrájejte maso na tenčí plátky a finálně jej osolte a opepřete čerstvě drceným pepřem.
- Brambory umyjte a vařte vcelku i se slupkou.
- Mezitím si nakrájejte rajčata spolu s cibulkou, stroužky česneku ponechte celé.
- Rozpalte troubu, a jakmile budou brambory uvařené doměkka, slejte vodu a přendejte brambory na pečící plech pokapaný olivovým olejem.
- Rovnoměrně rozprostřete nakrájenou zeleninu, kterou lehce pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut.
- Nasekejte petrželku společně s koprem.
- Bylinky přimíchejte do tvarohu a zjemněte lžící olivového oleje.
- Osolte a dle chuti opepřete.
- Jakmile je zelenina hotová, tak ji ještě teplou promíchejte s tvarohovým dipem, aby se chutě krásně propojily.