Voňavé gnocchi? Tak těch bychom mohli sníst celý hrnec! Tento recept je v podstatě základní a záleží jen na vás, jak si ho vylepšíte. Fantazii se meze nekladou, nicméně rozhodně doporučujeme vypečenou slaninu, papriku můžete případně nahradit dýní nebo cuketou a bazalku zase čerstvým špenátem.
Zapečené gnocchi
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan, Vaříme do 30 min
3.1
224x hodnoceno
Postup:
- Cibulku nakrájejte na malé kousky, vložte do pánve a restujte na olivovém oleji dosklovata, stačí na mírném plameni.
- Papriku nakrájejte na kostičky a přidejte k cibulce, zároveň přilijte také celou plechovku krájených rajčat.
- Přisypejte noky, vše spolu provařte cca 5 minut a stáhněte z ohně. Noky jsou již předvařené, takže není nutné vařit déle.
- Oloupejte česnek a propasírujte do vzniklé omáčky.
- Přidejte nasekanou bazalku, ochuťte solí a pepřem a přendejte směs do zapékací mísy.
- Nakrájejte mozzarellu na 0,5cm plátky a poklaďte navrch.
- Nechte zapéct v horkovzdušné troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Hodnoty na jednu porci jídla (250 g)
Energie | 273 kcal/1141 kJ |
Bílkoviny | 9 g |
Tuky | 14 g |
Nasycené tuky | 8 g |
Sacharidy | 27 g |
Cukr | 4 g |
Vláknina | 2 g |