Nevyšlo vám předsevzetí? Nevadí, zkuste to znovu a lépe! Salát z quinoy a sýra feta je to pravé, čím můžete začít. Vyzkoušejte recept podle Kitchenette, který pro nás připravila do magazínu Gusto.
Quinoový salát s okurkou a sýrem feta
- střední
- do 30 minut
- Saláty, Večeře, Vege & vegan, Vaříme do 30 min
2.8
6x hodnoceno
Postup
- Uvařte quinou podle návodu na obalu.
- Po uvaření ji nejdříve nechte vychladnout.
- Připravte dresink smícháním propasírovaného česneku, olivového oleje, citrónové šťávy, octa a dostatečného množství soli.
- Počítejte s tím, že slanou chuť salátu dodá feta.
- Očistěte a nakrájejte okurku a ředkvičky na střední tenké plátky a smíchejte je v míse s vychladlou quinoou.
- Do salátu přidejte bylinky a rozdělte jednotlivé porce na talíře.
- Na závěr vše polijte dresinkem a případně posypejte čerstvě mletým pepřem.