O Vánocích se jedlíci u stolu dělí na dva tábory. Mnoho rodin připravuje na Štědrý večer nejen kapra a řízky, ale i dva druhy polévky – rybí, ale také třeba hrachovou. Jak to máte vy? My jsme letos malinko vylepšili oblíbenou hrachovku, a to hvězdičkami exotického badyánu.
Hrachová polévka s vůní badyánu
- snadné
- do 30 minut
- Polévky, Vege & vegan, Vaříme do 30 min
4.1
9x hodnoceno
Postup:
- Nejprve uvařte hrách podle návodu, vodu z vaření neslévejte, budete ji potřebovat do polévky.
- Cibuli a mrkev nakrájejte na malé kostičky.
- Máslo rozehřejte v hrnci na středním plameni, přisypejte cibuli a restujte 5 minut.
- Poté zvyšte plamen a přidejte mrkev, badyán a restujte dalších 10 minut.
- Přidejte prolisovaný česnek a krátce zarestujte.
- Přilijte vodu z hrachu, vývar, přidejte hotový hrách a vařte dalších 15 minut.
- Badyán vylovte. Polovinu polévky rozmixujte v mixéru, přelijte zpátky do hrnce a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.