Asijská jídla se těší velké oblibě, ať už jsou připravována s masem, tofu, ale také třeba jen se zeleninou. Dnes pro vás máme zbrusu nové a velice luxusní menu v asijském duchu, které je navíc naprosto veganské. Ano, sepsala ho pro vás MaruškaVEG!
Asijské menu od MaruškyVEG
- snadné
- do 60 minut
- Vege & vegan, Hlavní chody, Polévky, Dezerty a sladká jídla
4.0
10x hodnoceno
Postup veganské pho:
- Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Na oleji osmahněte šalotky, česnek, zázvor a jarní cibulku.
- Přidejte sójovou omáčku, badyán, skořici, anýz, koriandr, bazalku, chilli papričku a zalijte zeleninovým vývarem.
- Ten vařte 20 minut, poté sceďte a nechte si aromatický vývar.
- Žampiony a tofu osmažte, rýžové nudle uvařte.
- Zeleninový vývar servírujte společně s nudlemi, tofu, žampiony, jarní cibulkou, mungo klíčky, koriandrem a šťávou z limetky.
Postup smažená rýže:
- Rýži vařte doměkka a nechte vychladit.
- Na oleji osmahněte nakrájený pórek, žampiony a papriku.
- Přidejte na kostičky nakrájený ananas (pokud používáte z konzervy, nejprve ho slijte) a rýži.
- Chvíli smažte, nakonec směs ochuťte šťávou z poloviny limety, solí a pepřem.
Postup tapiokový pudink:
- Tapiokové perly smíchejte s kokosovým mlékem, sirupem a vanilkovým cukrem.
- Nechte 2 hodiny nabobtnat.
- Poté je pomalu přiveďte k varu a vařte cca 15 minut, kdy celý pudink začne houstnout.
- Nechte ho vychladit a ozdobte ovocem.