Asijské menu od MaruškyVEG

  • snadné
  • do 60 minut
  • Vege & vegan, Hlavní chody, Polévky, Dezerty a sladká jídla

4.0

1,077x hodnoceno

Asijská jídla se těší velké oblibě, ať už jsou připravována s masem, tofu, ale také třeba jen se zeleninou. Dnes pro vás máme zbrusu nové a velice luxusní menu v asijském duchu, které je navíc naprosto veganské. Ano, sepsala ho pro vás MaruškaVEG!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup veganské pho:

  1. Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Na oleji osmahněte šalotky, česnek, zázvor a jarní cibulku.
  3. Přidejte sójovou omáčku, badyán, skořici, anýz, koriandr, bazalku, chilli papričku a zalijte zeleninovým vývarem.
  4. Ten vařte 20 minut, poté sceďte a nechte si aromatický vývar.
  5. Žampiony a tofu osmažte, rýžové nudle uvařte.
  6. Zeleninový vývar servírujte společně s nudlemi, tofu, žampiony, jarní cibulkou, mungo klíčky, koriandrem a šťávou z limetky.

Postup smažená rýže:

  1. Rýži vařte doměkka a nechte vychladit.
  2. Na oleji osmahněte nakrájený pórek, žampiony a papriku.
  3. Přidejte na kostičky nakrájený ananas (pokud používáte z konzervy, nejprve ho slijte) a rýži.
  4. Chvíli smažte, nakonec směs ochuťte šťávou z poloviny limety, solí a pepřem.

Postup tapiokový pudink:

  1. Tapiokové perly smíchejte s kokosovým mlékem, sirupem a vanilkovým cukrem.
  2. Nechte 2 hodiny nabobtnat.
  3. Poté je pomalu přiveďte k varu a vařte cca 15 minut, kdy celý pudink začne houstnout.
  4. Nechte ho vychladit a ozdobte ovocem.

 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte