Burgery nejsou jen pro masožravce. Už jste určitě narazili na verzi se sýrem halloumi, květákem a podobně. U nás letos vítězí právě dýňový, který si skvěle rozumí s houskou plnou křupavých semínek.
Dýňové burgery
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody
4.8
5x hodnoceno
Postup:
- Očistěte a oloupejte zeleninu.
- Nakrájejte dýni na kostky a vložte do mixéru.
- Přidejte nasekanou mrkev, cibuli a česnek a v mixéru rozmixujte na malé kousky.
- Přidejte vejce, strouhanku, sůl, kurkumu a důkladně rozmixujte.
- Ze směsi tvarujte karbanátky.
- Rozehřejte olej na pánvi, vložte karbanátky a osmažte je z obou stran, až získají pěknou barvu.
- Vložte karbanátky do housek, přidejte hořčici, sýr a salát.
GUSTO TIP:
HOUSKY NAPLŇTE PODLE CHUTI I DALŠÍ ZELENINOU – MŮŽETE POUŽÍT CIBULI, PAPRIKY A NAKLÁDANÉ OKURKY.