Dýňové burgery

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody

4.8

5x hodnoceno

Burgery nejsou jen pro masožravce. Už jste určitě narazili na verzi se sýrem halloumi, květákem a podobně. U nás letos vítězí právě dýňový, který si skvěle rozumí s houskou plnou křupavých semínek.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Očistěte a oloupejte zeleninu.
  2. Nakrájejte dýni na kostky a vložte do mixéru.
  3. Přidejte nasekanou mrkev, cibuli a česnek a v mixéru rozmixujte na malé kousky.
  4. Přidejte vejce, strouhanku, sůl, kurkumu a důkladně rozmixujte.
  5. Ze směsi tvarujte karbanátky.
  6. Rozehřejte olej na pánvi, vložte karbanátky a osmažte je z obou stran, až získají pěknou barvu.
  7. Vložte karbanátky do housek, přidejte hořčici, sýr a salát.

GUSTO TIP

HOUSKY NAPLŇTE PODLE CHUTI I DALŠÍ ZELENINOU – MŮŽETE POUŽÍT CIBULI, PAPRIKY A NAKLÁDANÉ OKURKY. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte