Krémová polévka ze zelených fazolek a hrášku

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Polévky

2.5

17x hodnoceno
Podlouhlá zelenina se snadno rozpoznatelným tvarem je vítaným hostem na letních tabulích, nejčastěji je přidávána ke steakům či rybám. To však neznamená, že z nich nelze uvařit chutnou polévku. Fazolky i hrášek jsou zkrátka dvě ingredience k nezaplacení.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Cibuli a česnek očistěte a nasekejte, bramboru a karotku oloupejte.
  2. V hrnci zahřejte olivový olej, přidejte cibuli a česnek, za občasného míchání je zlehka opečte.
  3. Po 5 minutách přidejte zelené fazolky, hrášek a mrkev nakrájenou na plátky spolu s bramborem nakrájeným na kostičky.
  4. Vše zalijte zeleninovým vývarem. Osolte a vařte na mírném ohni asi 15 minut do změknutí zeleniny.
  5. Polévku stáhněte z ohně, část zeleniny vyjměte na talír a zbývající polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
  6. Zeleninu vraťte zpátky do hrnce, přidejte petrželku a lžíci citrónové šťávy.
  7. Zamíchejte a podávejte.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte