Podlouhlá zelenina se snadno rozpoznatelným tvarem je vítaným hostem na letních tabulích, nejčastěji je přidávána ke steakům či rybám. To však neznamená, že z nich nelze uvařit chutnou polévku. Fazolky i hrášek jsou zkrátka dvě ingredience k nezaplacení.
Krémová polévka ze zelených fazolek a hrášku
- snadné
- do 30 minut
- Polévky, Vaříme do 30 min
2.4
19x hodnoceno
Postup
- Cibuli a česnek očistěte a nasekejte, bramboru a karotku oloupejte.
- V hrnci zahřejte olivový olej, přidejte cibuli a česnek, za občasného míchání je zlehka opečte.
- Po 5 minutách přidejte zelené fazolky, hrášek a mrkev nakrájenou na plátky spolu s bramborem nakrájeným na kostičky.
- Vše zalijte zeleninovým vývarem. Osolte a vařte na mírném ohni asi 15 minut do změknutí zeleniny.
- Polévku stáhněte z ohně, část zeleniny vyjměte na talír a zbývající polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
- Zeleninu vraťte zpátky do hrnce, přidejte petrželku a lžíci citrónové šťávy.
- Zamíchejte a podávejte.