Vepřová kotleta s panenkou

  • snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty, Vaříme do 30 min

3.8

13x hodnoceno

Chcete si dopřát pořádný kus kvalitního masa bez sytých příloh navíc? I jídla z vepřového mohou být nenáročná na suroviny a přípravu. Náš nový recept s T-bone steakem pod taktovkou Honzy Punčocháře je toho důkazem!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Kotlety naklepte z obou stran, panenku jen lehce. Vytvarujte do původního tvaru. Mezitím si pořádně rozpalte pánev. Nakrájejte čerstvou šalvěj a v misce ji osolte, opepřete a zalijte olivovým olejem, až nám vznikne marináda.
  2. Maso jí potřete z vrchní strany. Na pánev dejte kapku oleje a vložte do ní maso potřenou stranou dolů. Opékejte, dokud maso nezkaramelizuje a nepřichytne k pánvi. Zbytkem marinády potřete i druhou stranu. Pečte 2 minuty z obou stran.
  3. Přichycené maso z pánve jednoduše odlepte přidáním kousku másla. Opečte maso i kost a nechte 10 minut odpočinout zabalené v alobalu.
  4. Pánvičku s olejem rozehřejte na mírném ohni a dejte do ní pár stroužků rozdrceného, neoloupaného česneku. Přidejte šalvěj, trochu másla a odpočaté kotlety s panenkou, které jsme vyndali z alobalu.
  5. Na pánvi polévejte maso rozpuštěným česnekovým máslem se šalvějí, po chvíli otočte a znovu polejte. Upečené maso položte do alobalu a už nebalte.
  6. Oloupejte si dva stroužky česneku, nakrájejte najemno a přihoďte do výpeku v pánvi. Přidejte šalvěj a kůru z citronu a šťávu z alobalu, která nám zbyla po odpočívání masa.
  7. Přidejte máslo a zpěňte česnek. Zakápněte bílým vínem, které nechte odpařit. Nakonec pánev vypněte a omáčku zahustěte studeným máslem. Pokud se máslo srazí, přilejte do omáčky trochu vody nebo vývaru. Vraťte kotletu s panenkou a přelijte šťávou. Nakonec můžete zakápnout citronovou šťávou.
  8. Kotletu s panenkou položte na salátové lůžko, které dochuťte šťávou z citronu, solí, pepřem, olivovým olejem a přelijte omáčkou. Nejlepší příloha je dobrý čerstvý chléb.

veprova-kotleta-s-panenkou_puncochar-cerven_online.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte