Polévka z červeného zelí

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Polévky, Vege & vegan, Vaříme do 30 min

3.4

17x hodnoceno

Podzim bývá ve znamení dýňové polévky, ale rozhodně není na škodu zkusit něco nového. My jsme letos otestovali variantu s červeným zelím, která je díky zakysané smetaně krásně krémová. Tu správnou strukturu jí pak dodají opražené vlašské ořechy.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Cibuli nasekejte nahrubo a osmahněte dozlatova na másle v připraveném hrnci.
  2. Přidejte sterilované červené zelí.
  3. Poduste asi 10 minut a poté promíchejte.
  4. Přisypejte jablko nakrájené na kostičky, zalijte vývarem a přidejte bobkové listy.
  5. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
  6. Bobkové listy vyndejte z polévky.
  7. Polévku rozmixujte dohladka, osolte a opepřete. Poté přidejte prolisovaný česnek a dochuťte zakysanou smetanou.
  8. Na závěr ozdobte trochou smetany, vlašskými ořechy opraženými nasucho na pánvi a bylinkami dle chuti.

 

TIP

Polévku můžete podávat i lehce rustikální, s kousky červeného zelí na ozdobu.

BILLA_polevkazezeli.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte