Podzim bývá ve znamení dýňové polévky, ale rozhodně není na škodu zkusit něco nového. My jsme letos otestovali variantu s červeným zelím, která je díky zakysané smetaně krásně krémová. Tu správnou strukturu jí pak dodají opražené vlašské ořechy.
Polévka z červeného zelí
- velmi snadné
- do 30 minut
- Polévky, Vege & vegan, Vaříme do 30 min
3.3
15x hodnoceno
Postup
- Cibuli nasekejte nahrubo a osmahněte dozlatova na másle v připraveném hrnci.
- Přidejte sterilované červené zelí.
- Poduste asi 10 minut a poté promíchejte.
- Přisypejte jablko nakrájené na kostičky, zalijte vývarem a přidejte bobkové listy.
- Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
- Bobkové listy vyndejte z polévky.
- Polévku rozmixujte dohladka, osolte a opepřete. Poté přidejte prolisovaný česnek a dochuťte zakysanou smetanou.
- Na závěr ozdobte trochou smetany, vlašskými ořechy opraženými nasucho na pánvi a bylinkami dle chuti.
TIP
Polévku můžete podávat i lehce rustikální, s kousky červeného zelí na ozdobu.