Méně známý, ale velmi chutný kus masa, který si žádá vaši pozornost. Už jste někdy zkusili pečené vepřové ocásky? Tento snadný recept vás zajisté mile překvapí, obzvlášť pokud holdujete pečínkám z trouby. Honza Punčochář ví, jak zaujmout!
Pečené vepřové ocásky
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
3.0
3x hodnoceno
Postup:
- Nejprve si připravte marinádu. V hrnci rozpalte sádlo. Přidejte oloupanou cibuli nakrájenou na plátky a slaninu nakrájenou na kostičky.
- Osolte a restujte, dokud cibule nezezlátne. Do základu přidejte tymián a bobkový list.
- Přisypte cukr, který nechte zkaramelizovat. Vše zalijte vinným octem, vínem a pivem. Nechte zredukovat.
- Vepřový ocásek protkněte česnekem, špekem a zapíchněte do něj snítky tymiánu. Dobře osolte a opepřete.
- Maso potřete kvalitním rajčatovým protlakem, dejte do pekáče a zalijte marinádou.
- Pokud máte málo šťávy, můžete přidat trochu vína a piva. Nechte v lednici marinovat do druhého dne.
- Ocásek pak pečte přiklopený při 140 °C v troubě cca 45 minut. Potom teplotu zvyšte na 200 °C a pečte dalších 15 minut.