První jarní grilovačku s dobrým jídlem zvládnete i ve chvíli, kdy se společné piknikování bohužel odkládá na neurčito. Domácí burger z hovězího se zeleninou a kozím sýrem je famózní a připravil ho pro nás Honza Vorel v loňském roce do letního čísla magazínu Gusto, kdy se zúčastnil soutěže MasterChef Česko.
Hovězí burger s pečenými paprikami, kozím sýrem, rukolou a cibulovým jamem
- střední
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
4.2
16x hodnoceno
Postup:
- Všechny ingredience na bulky smíchejte v kuchyňském robotovi a vypracujte hladké nelepivé těsto.
- Z něj tvarujte bochánky (každý zhruba 150 g) a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Nechte je 15 minut kynout na plechu, pak je vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte dozlatova.
- Hotové bulky posypte sezamovými semínky. Na oleji orestujte rajský protlak.
- Poté do pánve přidejte nakrájenou cibuli, papriku, česnek a zázvor, zakryjte potravinářskou fólií a nechte vařit na slabém plamenu zhruba hodinu.
- Následně směs dochuťte worcesterskou omáčkou, sójovou omáčkou a podle chuti dosolte.
- Směs nalijte do mixéru a rozmixujte na pyré. Na grilu spalte paprikové lusky, vložte je do plastového sáčku, nechte zapařit a pak je oloupejte a nakrájejte na plátky.
- V hrnci svařte vinný ocet s cukrem a papriky ve vinném rozvaru marinujte.
- Nakonec si připravte hovězí burgery. Mleté maso smíchejte s ostatními surovinami, tvarujte je do placiček (každá zhruba 200 g) a ty připravte na grilu.
- Podávejte je v upečené bulce spolu s cibulovým jamem, pečenými paprikami, rukolou a kozím sýrem.