Hovězí burger s pečenými paprikami, kozím sýrem, rukolou a cibulovým jamem

  • střední
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

4.2

16x hodnoceno

První jarní grilovačku s dobrým jídlem zvládnete i ve chvíli, kdy se společné piknikování bohužel odkládá na neurčito. Domácí burger z hovězího se zeleninou a kozím sýrem je famózní a připravil ho pro nás Honza Vorel v loňském roce do letního čísla magazínu Gusto, kdy se zúčastnil soutěže MasterChef Česko.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Všechny ingredience na bulky smíchejte v kuchyňském robotovi a vypracujte hladké nelepivé těsto.
  2. Z něj tvarujte bochánky (každý zhruba 150 g) a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Nechte je 15 minut kynout na plechu, pak je vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte dozlatova.
  4. Hotové bulky posypte sezamovými semínky. Na oleji orestujte rajský protlak.
  5. Poté do pánve přidejte nakrájenou cibuli, papriku, česnek a zázvor, zakryjte potravinářskou fólií a nechte vařit na slabém plamenu zhruba hodinu.
  6. Následně směs dochuťte worcesterskou omáčkou, sójovou omáčkou a podle chuti dosolte.
  7. Směs nalijte do mixéru a rozmixujte na pyré. Na grilu spalte paprikové lusky, vložte je do plastového sáčku, nechte zapařit a pak je oloupejte a nakrájejte na plátky.
  8. V hrnci svařte vinný ocet s cukrem a papriky ve vinném rozvaru marinujte.
  9. Nakonec si připravte hovězí burgery. Hovězí mleté maso smíchejte s ostatními surovinami, tvarujte je do placiček (každá zhruba 200 g) a ty připravte na grilu.
  10. Podávejte je v upečené bulce spolu s cibulovým jamem, pečenými paprikami, rukolou a kozím sýrem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte