Plněné papriky jsou populární pochoutkou mnoha světových kuchyní, a proto nemohou chybět ani mezi recepty na Gusto Academy! Tereza Havlínová pro vás sepsala skvělou variaci s mletým masem, rajčaty, rýží a mozzarellou. Snadné a výživné jídlo.
Plněné pečené papriky
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody
4.1
16x hodnoceno
Postup:
- Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte mleté maso a orestujte dohněda.
- Přilijte rajčata z plechovky, dochuťte solí, pepřem a bylinkami.
- Směs přikryjte poklicí a duste na středním plameni cca 15 minut.
- Na konci vmíchejte připravenou rýži.
- Troubu předehřejte na 200 °C. Papriky omyjte, od stopky rozkrojte a vydlabejte semínka.
- Naskládejte všechny kousky do pekáče vymazaného olivovým olejem.
- Pečte samotné 10 minut, poté papriky naplňte masovou směsí a pečte cca 20 minut.
- Zasypejte vše strouhaným sýrem (na čtyři porce stačí cca 3/4 hrnku) a dopečte lehce dozlatova.
GUSTO TIP
PAPRIKY NA TALÍŘI DOPLŇTE KŘUPAVÝM SALÁTEM A VINAIGRETTE ZÁLIVKOU. TU PŘIPRAVÍTE Z KVALITNÍHO EXTRA PANENSKÉHO OLIVOVÉHO OLEJE, VINNÉHO OCTA, TROŠKY SOLI A PEPŘE.
NEJENŽE BUDE JÍDLO KRÁSNĚ VYPADAT, ALE DO JÍDELNÍČKU DOSTANETE PORCI ZELENINY NAVÍC.