Guláš z hlívy ústřičné

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody

3.1

268x hodnoceno

Guláš z hovězího masa je klasika, i vepřový hospodský guláš je velmi oblíbený. Ale co takový guláš z hlívy ústřičné s voňavou slaninou? Tomu neodolají především milovníci hub, ale je tak božský, že ani masožravce nenechá chladnými.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejdříve nakrájejte slaninu na kostičky
  2. Přesypte ji do hrnce a orestujte dozlatova. Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a restujte opravdu dohněda, ale pozor na připálení.
  3. Případě přidejte trochu oleje, kdyby bylo třeba.
  4. Jakmile je cibulka hotová, přisypte pokrájenou hlívu.
  5. Dále přidejte přepůlená cherry rajčata, papriku nakrájenou na kostičky, kmín, majoránku, sůl a pepř.
  6. Doplňte rajčatový protlak, zalijte vývarem a vařte minimálně 30 minut.
  7. Poté přidejte střídu z chleba na zahuštění a nechte rozvařit. Kdyby se guláš až moc zahustil, přidejte kapku vody.
  8. Na závěr do guláše přimíchejte prolisovaný česnek a podávejte zasypaný jarní cibulkou.

Hodnoty na jednu porci jídla (300 g)

Energie 514 kcal/2152kJ
Bílkoviny 20 g
Tuky 11 g
Nasycené tuky 3 g
Sacharidy 82 g
Cukr 15 g
Vláknina 15 g

BILLA_leden_gulaszhlivy_videorecept.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte