Guláš z hovězího masa je klasika, i vepřový hospodský je oblíbený. Ale co takový guláš z hlívy ústřičné s voňavou slaninou? Tomu neodolají především milovníci hub, ale je tak božský, že ani masožravce nenechá chladnými.
Guláš z hlívy ústřičné
- střední
- do 60 minut
- Hlavní chody
3.1
263x hodnoceno
Postup:
- Nejdříve si nakrájejte slaninu na kostičky
- Přesypte ji do hrnce a orestujte dozlatova. Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a restujte opravdu dohněda, ale pozor na připálení.
- Případě přidejte trochu oleje, kdyby bylo třeba.
- Jakmile je cibulka hotová, přisypte pokrájenou hlívu.
- Dále přidejte přepůlená cherry rajčata, papriku nakrájenou na kostičky, kmín, majoránku, sůl a pepř.
- Doplňte rajčatový protlak, zalijte vývarem a vařte minimálně 30 minut.
- Poté přidejte střídu z chleba na zahuštění a nechte rozvařit. Kdyby se guláš až moc zahustil, přidejte kapku vody.
- Na závěr do guláše přimíchejte prolisovaný česnek a podávejte zasypaný jarní cibulkou.
Hodnoty na jednu porci jídla (300 g)
Energie | 514 kcal/2152kJ |
Bílkoviny | 20 g |
Tuky | 11 g |
Nasycené tuky | 3 g |
Sacharidy | 82 g |
Cukr | 15 g |
Vláknina | 15 g |