Zapečené těstoviny s uzenou krkovicí

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře

3.7

10x hodnoceno

Také tak milujete zapečené těstoviny? Není divu! Tento jednoduchý recept, ve kterém se krásně zužitkuje i uzené maso, si s chutí připravíte k obědu i k večeři.

Postup

  1. Nejprve dejte vařit vodu ve větším hrnci. Do vroucí vody vložte těstoviny a vařte tak, aby byly ještě nepatrně na skus (cca 10 minut).
  2. Mezitím si nakrájejte krkovičku nebo jiné uzené maso na středně velké kostičky (0,5 cm) a nasekejte petržel.
  3. Na pánvi 5 minut restujte maso a cibuli tak, aby cibule zesklovatěla. V misce rozšlehejte vejce, přilijte smetanu, přidejte lisovaný česnek, petržel a orestované maso s cibulí.
  4. Nastrouhejte veškerý sýr a cca ¼ přidejte do rozmíchané směsi. Vše pak promíchejte spolu s uvařenými těstovinami a případně dochuťte. 
  5. Rozpalte troubu na 190 °C (horkovzduch). Mělký plech vymažte máslem, vyložte první vrstvou těstovin a na ni dejte špenát.
  6. Takto opakujte, dokud nevyužijete veškerý špenát a připravené těstoviny. Poslední vrstva by měla být z těstovin.
  7. Nakonec posypte zbylým sýrem a nechte zapéct cca 35–40 minut, aby nahoře vznikla zlatavá zapečená krusta. 

Gusto tip:

Těstoviny můžete ozdobit květy medvědího česneku.

Zapecene-testoviny-s-krkovici_BILLA_kveten.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte