Kuřecí roláda s vařeným chřestem a opečeným bramborem

  • střední
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody

4.8

9x hodnoceno

Chcete si během vaření trochu vyhrát? Pak určitě vyzkoušejte recept z našeho jarního čísla magazínu Gusto. Kuřecí roláda je trochu pracnější, ale výsledek stojí za to! Podávat ji můžete s vařeným bramborem či bramborovou kaší.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C. Chřest oloupejte a zbavte tužších konců.
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno. Řízky naklepejte, osolte a opepřete.
  3. Rozložte na ně slaninu, špenát, doprostřed sušená rajčata a zabalte do rolády.
  4. Svažte provázkem a opečte na oleji ze všech stran dozlatova. Přendejte do pekáče a přidejte tymián.
  5. Do pánve s výpekem přisypte cibulku, osmahněte dohněda a podlijte vínem. Nechte provařit a přelijte přes rolády.
  6. Přikryjte alobalem a pečte asi 45 minut. Brambory promastěte olejem, osolte a vložte do trouby na 20 minut.
  7. Ve vroucí osolené vodě povařte chřest asi 30 vteřin a poté přendejte na talíř.
  8. Jakmile jsou rolády hotové, přeceďte výpek do rendlíku, krátce provařte a poté zahustěte máslem.
  9. Brambory na talíři rozšťouchejte, k chřestu přidejte rozkrojenou roládu, přelijte výpekem a ozdobte pažitkou.

Gusto_jaro_kurecirolada.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte