Francouzský ratatouille

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan, Přílohy

3.0

3x hodnoceno

Nechte se inspirovat francouzskou kuchyní a připravte si jednoduchou a krásně barevnou večeři. Ratatouille je nepřekonatelná zeleninová dobrota, kterou si můžete dát jako hlavní chod i jako přílohu k masu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nakrájejte cibuli a na troše oleje ji na pánvi pozvolna nechte zesklovatět. Poté přidejte nakrájený stroužek česneku, plechovku krájených rajčat, promíchejte, chvíli provařte, vmíchejte natrhané lístky bazalky a odstavte. 
  2. Nakrájejte lilek, cukety i rajčata na tenčí kolečka. 
  3. Na dno kulaté zapékací mísy rozprostřete rajčatovou směs a zapněte troubu na 175 °C. Kolečka nakrájené zeleniny skládejte hustě přes sebe dokola, vždy střídejte pravidelně všechny druhy zeleniny. Osolte, opepřete, potřete olivovým olejem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 175 °C na cca 40 minut.

Gusto tip: Ze začátku pečení můžete přikrýt pečícím papírem, aby se zelenina nezačala opékat příliš brzy.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte