Nechte se inspirovat francouzskou kuchyní a připravte si jednoduchou a krásně barevnou večeři. Ratatouille je nepřekonatelná zeleninová dobrota, kterou si můžete dát jako hlavní chod i jako přílohu k masu.
Francouzský ratatouille
- velmi snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan, Přílohy
4.0
2x hodnoceno
Postup
- Nakrájejte cibuli a na troše oleje ji na pánvi pozvolna nechte zesklovatět. Poté přidejte nakrájený stroužek česneku, plechovku krájených rajčat, promíchejte, chvíli provařte, vmíchejte natrhané lístky bazalky a odstavte.
- Nakrájejte lilek, cukety i rajčata na tenčí kolečka.
- Na dno kulaté zapékací mísy rozprostřete rajčatovou směs a zapněte troubu na 175 °C. Kolečka nakrájené zeleniny skládejte hustě přes sebe dokola, vždy střídejte pravidelně všechny druhy zeleniny. Osolte, opepřete, potřete olivovým olejem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 175 °C na cca 40 minut.
Gusto tip: Ze začátku pečení můžete přikrýt pečícím papírem, aby se zelenina nezačala opékat příliš brzy.