Kapustové závitky s mletým masem

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

0.0

0x hodnoceno

Plněné papriky mletým masem připravujete asi poměrně často. Vyzkoušejte jejich kapustovou obdobu a rozhodně nebudete litovat. Kapustové závitky s mletým masem budou skvěle chutnat samotné jen se smetanou nebo s vařeným bramborem.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Kapustu očistěte a asi 12 menších listů spařte v osolené́ vroucí́ vodě̌. Vyndejte je, zchlaďte v ledové́ vodě̌, nechte okapat a paličkou na maso lehce naklepejte žebra kapusty.
  2. Mleté́ maso dejte do mísy a promíchejte s jednou nadrobno nakrájenou cibulí, solí, hořčicí, vejcem, pepřem a mletou paprikou. Vše společně̌ propracujte, aby směs tvořila vláčnou strukturu.
  3. Do směsi přidejte strouhanku (předem lehce navlhčenou mlékem) a vytvarujte asi 12 válečků. Pečte v předehřáté troubě̌ 15 minut při teplotě̌ 180 °C.
  4. Po vyndání́ z trouby nechte zchladnout 10 minut a poté každý́ váleček zabalte do listu kapusty – můžete si pomoci kuchyňskou nití.
  5. V pánvi na troše oleje orestujte špek a nadrobno nasekanou cibuli, přidejte i trochu zbylé́ pokrájené́ kapusty. Osolte, podlijte lehce vodou a poduste.
  6. Poté přidejte protlak, cukr dle chuti a případně směs dokořeňte.
  7. Na dno pekáčku rozprostřete podušenou kapustu, na ni těsně̌ vedle sebe rozložte závitky a dopečte asi 5–10 minut v troubě̌ při 170 °C.
  8. Podávejte se zakysanou smetanou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte