Hledáte tip na chutný víkendový oběd, ale rádi byste se po sváteční hostině vyhnuli masu? Řešení je až neuvěřitelně jednoduché. Maruškaveg pro vás má lahodné kapustové karbanátky s bramborovou kaší! Českou klasiku vhodnou pro všechny.
Veganské kapustové karbanátky
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan
2.4
21x hodnoceno
Postup:
- Polovinu kapusty nakrájejte na menší kousky a krátce opečte.
- Rozmixujte ji s cizrnou a přendejte do mísy.
- Ke směsi nastrouhejte tempeh, přidejte prolisovaný česnek, hořčici, sůl, pepř, mleté mandle a mleté ovesné vločky.
- Dobře promíchejte, postupně tvarujte placičky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Potřete každý kousek olejem a pečte 25 minut na 200 °C.
- Podávat můžete s bramborovou kaší (vyšlehanou se sójovým nápojem) a opečenou růžičkovou kapustou.
DALŠÍ RECEPTY OD MARUŠKYVEG NAJDETE NA JEJÍM BLOGU MARUŠKAVEG.COM