Veganské kapustové karbanátky

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan

2.4

14x hodnoceno

Hledáte tip na chutný víkendový oběd, ale rádi byste se po sváteční hostině vyhnuli masu? Řešení je až neuvěřitelně jednoduché. Maruškaveg pro vás má lahodné kapustové karbanátky s bramborovou kaší!⁠ Českou klasiku vhodnou pro všechny.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Polovinu kapusty nakrájejte na menší kousky a krátce opečte.
  2. Rozmixujte ji s cizrnou a přendejte do mísy.⁠
  3. Ke směsi nastrouhejte tempeh, přidejte prolisovaný česnek, hořčici, sůl, pepř, mleté mandle a mleté ovesné vločky.⁠
  4. Dobře promíchejte, postupně tvarujte placičky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Potřete každý kousek olejem a pečte 25 minut na 200 °C.⁠
  6. Podávat můžete s bramborovou kaší (vyšlehanou se sójovým nápojem) a opečenou růžičkovou kapustou.⁠

DALŠÍ RECEPTY OD MARUŠKYVEG NAJDETE NA JEJÍM BLOGU MARUŠKAVEG.COM

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte