Veganská focaccia
- snadné
- více než 60 minut
- Vege & vegan, Snídaně, Předkrmy, Přílohy, Svačiny
4.3
4x hodnoceno
Postup
-
Droždí rozdrobte do mísy a zasypte cukrem. Jakmile se droždí rozpustí, přidejte k němu 50 ml vlažné vody a lžičku mouky.
-
Nechte vzejít kvásek, trvá to 10–15 minut a poznáme to tak, že kvásek viditelně zhoustne.
-
Poté k němu přidejte zbytek vody, olej, sůl a mouky. Vypracujte těsto a nechte hodinu kynout.
-
Mezitím si můžete připravit rajčata, rozmarýn, cibuli a olivy.
-
Těsto rozdělte na polovinu a vlhkýma rukama roztáhněte těsto do tvaru kola. Poklaďte na něj zeleninu a bylinky.
-
Nechte ještě 30 minut kynout na plechu a poté pečte cca 20 minut na 200 °C.