Veganská focaccia

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Vege & vegan, Snídaně, Předkrmy, Přílohy, Svačiny

4.3

4x hodnoceno
Křupavá chlebová placka, která zasytí jako hlavní chod a neméně famózní je i jako svačinka. Maruškaveg a její veganská focaccia! Recept, který zvládnete levou zadní.⁠

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Droždí rozdrobte do mísy a zasypte cukrem. Jakmile se droždí rozpustí, přidejte k němu 50 ml vlažné vody a lžičku mouky.

  2. Nechte vzejít kvásek, trvá to 10–15 minut a poznáme to tak, že kvásek viditelně zhoustne.

  3. Poté k němu přidejte zbytek vody, olej, sůl a mouky. Vypracujte těsto a nechte hodinu kynout.

  4. Mezitím si můžete připravit rajčata, rozmarýn, cibuli a olivy.

  5. Těsto rozdělte na polovinu a vlhkýma rukama roztáhněte těsto do tvaru kola. Poklaďte na něj zeleninu a bylinky.

  6. Nechte ještě 30 minut kynout na plechu a poté pečte cca 20 minut na 200 °C.⁠

vegan-focaccia_maruskaveg-influ-srpen.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte