Pomalu pečená kachna, červené zelí s povidly a bramborové noky

  • střední
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

4.0

1x hodnoceno

Svátek sv. Štěpána se nezadržitelně blíží! Dodržujete tradice a podáváte v tento den pečenou drůbež? Může to být kachna, ale také husa. My jsme dnes zkusili tradiční kachní stehna, ke kterým se skvěle hodí červené zelí nasladko a hlavně famózní bramborové noky. 

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Kachnu si očistěte, osolte, okmínujte a opepřete a nechte nejlépe v lednici přes noc.
  2. Poté kachnu trošku podlijte a pečte pomalu na 120 °C zhruba 5–6 hodin.
  3. Kachnu budete kontrolovat vždy po 90 minutách a budete sbírat vypečený tuk, který si schováte na opečení noků.
  4. Čas pečení může být kratší nebo delší, záleží na stáří kachny a velikosti stehen.

Postup zelí:

  1. Červené zelí nakrájejte, přidejte povidla, víno, kmín, sůl, pepř, bobkový list a skořici.
  2. Pomalu duste na středním plameni zhruba půl hodiny.
  3. Mezitím by se měla vyvařit veškerá tekutina a pak už stačí jen dochutit octem, popřípadě cukrem a solí.

Postup bramborové noky:

  1. Předem uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte najemno.
  2. Přidejte sůl, žloutek a postupně přidávejte mouku. Její množství záleží na velikosti a moučnosti brambor.
  3. Těsto vypracovávejte a jakmile se přestane lepit na prsty, je hotové.
  4. S těstem pracujte rychle, protože jinak začne řídnout.
  5. Z těsta vyválejte noky, které vařte v osolené vodě, a to dokud nevyplavou.
  6. Poté je opečte na tuku z vypečené kachny.

Postup vídeňská cibulka:

  1. Cibuli nakrájejte na kolečka (můžete použít mandolínu) a obalte v hladké mouce.
  2. Poté smažte ve větší vrstvě oleje na cca 170 °C dozlatova.
  3. Vytáhněte na utěrku, aby okapal přebytečný tuk. Poté osolte.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte