Hráškový krém se semínky a klíčky

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Polévky

4.0

10x hodnoceno

Krémové polévky se těší velké oblibě už několik let, a proto vznikají stále nové recepty a variace z výtečné zeleniny, někdy dokonce i z ovoce. Do jarního čísla časopisu Gusto jsme vymysleli hráškový krém vylepšený semínky a zdravými výhonky. Tak ochutnejte!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Oloupanou cibuli, česnek a bílou část pórku nejprve nakrájejte najemno a vše pak krátce orestujte v hrnci na másle.
  2. Přidejte hrášek, osolte, opepřete, zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
  3. Jakmile hrášek změkne, odstavte polévku z plotny a přimíchejte kefírové mléko.
  4. Vše rozmixujte tyčovým mixérem nebo v blenderu (mixéru).
  5. Přes jemný cedník přeceďte polévku zpět do rendlíku a ještě pár minut provařte, případně dochuťte solí a pepřem.
  6. Hotovou polévku ozdobte semínky, výhonky a klíčky.

 

GUSTO TIPY:

POKUD CHCETE, MŮŽETE KRÉM PŘI SERVÍROVÁNÍ DOPLNIT PÁR KAPKAMI SMETANY. 

NA OZDOBU SE BĚHEM SEZONY HODÍ I MEDVĚDÍ ČESNEK.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte