Krémové polévky se těší velké oblibě už několik let, a proto vznikají stále nové recepty a variace z výtečné zeleniny, někdy dokonce i z ovoce. Do jarního čísla časopisu Gusto jsme vymysleli hráškový krém vylepšený semínky a zdravými výhonky. Tak ochutnejte!
Hráškový krém se semínky a klíčky
- snadné
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Polévky
4.0
11x hodnoceno
Postup:
- Oloupanou cibuli, česnek a bílou část pórku nejprve nakrájejte najemno a vše pak krátce orestujte v hrnci na másle.
- Přidejte hrášek, osolte, opepřete, zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
- Jakmile hrášek změkne, odstavte polévku z plotny a přimíchejte kefírové mléko.
- Vše rozmixujte tyčovým mixérem nebo v blenderu (mixéru).
- Přes jemný cedník přeceďte polévku zpět do rendlíku a ještě pár minut provařte, případně dochuťte solí a pepřem.
- Hotovou polévku ozdobte semínky, výhonky a klíčky.
GUSTO TIPY:
POKUD CHCETE, MŮŽETE KRÉM PŘI SERVÍROVÁNÍ DOPLNIT PÁR KAPKAMI SMETANY.
NA OZDOBU SE BĚHEM SEZONY HODÍ I MEDVĚDÍ ČESNEK.