Milujete orientální jídlo a máte přebytky dýní ze zahrádky? Pak je recept na víkendový oběd jasný! Vyzkoušejte naše dýňové kari s rýží, na kterém si pochutná celá rodina. Voňavé kari vás zahřeje uprostřed sychravého podzimu a dodá vám dostatek energie.
Dýňové kari s rýží
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan
4.0
3x hodnoceno
Postup
- Cizrnu den předem namočte, druhý den vyměňte vodu a v nové vodě dejte vařit minimálně na 1 hodinu.
- Na oleji osmažte nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Když začnou zlátnout, přidejte kari koření. Po chvíli přidejte i dýni, cizrnu, rajčata a zalijte zeleninovým vývarem a kokosovým mlékem.
- Vařte 30 minut, mezitím si můžete uvařit i rýži jako přílohu.
- Poté 2 naběračky ze směsi rozmixujte a vraťte, celé kari se tím zahustí. Dochuťte citrónovou šťávou a solí.
- Servírujte s rýží a dýňovými semínky.