Staročeská specialita, která je plná hub a krup. Tradičně se servíruje během vánočních svátků, ale občas se možná stane, že přece jen trochu zbyde. Pokud byste měli doma ještě pár porcí, můžete z nich vykouzlit zase trochu jiné jídlo. Díky smetanové omáčce a cibulkám!
Kuba se smetanovou omáčkou a nakládanými cibulkami
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Vege & vegan
4.0
1x hodnoceno
Postup:
- Cibuli nakrájejte najemno a v kastrůlku ji krátce orestujte na lžíci oleje.
- Přidejte bobkový list, kuličky pepře, nového koření a špetku soli.
- Vše promíchejte, zalijte vodou, přiveďte k varu a vařte 20 minut.
- Poté vlijte do kastrůlku smetanu a provařte ještě přibližně 5 minut.
- Vytáhněte kuličky koření, bobkový list a mixérem směs rozmixujte dohladka.
- Na pánvi rozehřejte zbylou lžíci oleje. Nakládané cibulky sceďte, přidejte do pánve a lehce orestujte.
- Přisypte je k hotové omáčce, promíchejte a krátce znovu provařte. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte.
- Pánev po cibulkách vytřete papírovou utěrkou, přisypte do ní kubu, prohřejte a na závěr vmíchejte jarní cibulku.
- Na talíři vytvořte lůžko z omáčky s cibulkami, přidejte kubu a ozdobte lístky rukoly.