Kuba se smetanovou omáčkou a nakládanými cibulkami

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Vege & vegan

4.0

1x hodnoceno

Staročeská specialita, která je plná hub a krup. Tradičně se servíruje během vánočních svátků, ale občas se možná stane, že přece jen trochu zbyde. Pokud byste měli doma ještě pár porcí, můžete z nich vykouzlit zase trochu jiné jídlo. Díky smetanové omáčce a cibulkám!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Cibuli nakrájejte najemno a v kastrůlku ji krátce orestujte na lžíci oleje.
  2. Přidejte bobkový list, kuličky pepře, nového koření a špetku soli.
  3. Vše promíchejte, zalijte vodou, přiveďte k varu a vařte 20 minut.
  4. Poté vlijte do kastrůlku smetanu a provařte ještě přibližně 5 minut.
  5. Vytáhněte kuličky koření, bobkový list a mixérem směs rozmixujte dohladka.
  6. Na pánvi rozehřejte zbylou lžíci oleje. Nakládané cibulky sceďte, přidejte do pánve a lehce orestujte.
  7. Přisypte je k hotové omáčce, promíchejte a krátce znovu provařte. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte.
  8. Pánev po cibulkách vytřete papírovou utěrkou, přisypte do ní kubu, prohřejte a na závěr vmíchejte jarní cibulku.
  9. Na talíři vytvořte lůžko z omáčky s cibulkami, přidejte kubu a ozdobte lístky rukoly.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte