Šťavnaté baby kuře s petrželkovou kaší

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

3.9

14x hodnoceno

Víkendové pečené kuře jste jistě servírovali už několikrát a každý si rozhodně pochutnal. Nechcete ale tuto známou klasiku českých strávníků trochu proměnit a zkusit upéct baby kuře pro všechny u stolu? Jako přílohu doporučujeme naši petrželkovou kaši a voňavou zeleninu, která má díky pečení spolu s masem zase o trochu výraznější chuť.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Baby kuřata nejlépe den předem (např. večer) mírně nasolte špetkou soli a trochu vetřete i dovnitř masa.
  2. Mrkev a cibuli očistěte, vše nakrájejte na menší kusy nebo klínky a dejte na plech.
  3. Zeleninu mírně podlijte vodou, zakápněte olejem, osolte a opepřete.
  4. Přidejte snítku rozmarýnu a na závěr na zeleninu položte nasolená baby kuřata.
  5. Plech zakryjte alobalem (s několika dírkami, aby mohla unikat pára) a dejte do trouby rozehřáté na 160 °C.
  6. Pečte podle velikosti baby kuřete cca 40 minut. Poté alobal odstraňte a dopečte dozlatova.
  7. Kuřata v průběhu pečení polévejte výpekem (příp. podlijte lehce vodou), aby se nevysušila.
  8. Brambory očistěte a uvařte v osolené vodě doměkka spolu s oloupanými stroužky česneku.
  9. Slijte vodu a přidejte do hrnce najemno nasekanou hladkolistou petrželku, máslo a zlehka ovoňte muškátovým oříškem.
  10. Za postupného přilévání teplého mléka vyšlehejte do hladké kaše.

GUSTO TIP:

PŘED PEČENÍM MŮŽETE KUŘE JEŠTĚ TROCHU POSYPAT HRUBOZRNNOU SOLÍ.

NASOLENÉ MASO USCHOVEJTE DO DRUHÉHO DNE V LEDNICI ZAKRYTÉ POTRAVINOVOU FÓLIÍ

baby-kure_Gusto-jaro.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte