Víkendové pečené kuře jste jistě servírovali už několikrát a každý si rozhodně pochutnal. Nechcete ale tuto známou klasiku českých strávníků trochu proměnit a zkusit upéct baby kuře pro všechny u stolu? Jako přílohu doporučujeme naši petrželkovou kaši a voňavou zeleninu, která má díky pečení spolu s masem zase o trochu výraznější chuť.
Šťavnaté baby kuře s petrželkovou kaší
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
3.5
25x hodnoceno
Postup:
- Baby kuřata nejlépe den předem (např. večer) mírně nasolte špetkou soli a trochu vetřete i dovnitř masa.
- Mrkev a cibuli očistěte, vše nakrájejte na menší kusy nebo klínky a dejte na plech.
- Zeleninu mírně podlijte vodou, zakápněte olejem, osolte a opepřete.
- Přidejte snítku rozmarýnu a na závěr na zeleninu položte nasolená baby kuřata.
- Plech zakryjte alobalem (s několika dírkami, aby mohla unikat pára) a dejte do trouby rozehřáté na 160 °C.
- Pečte podle velikosti baby kuřete cca 40 minut. Poté alobal odstraňte a dopečte dozlatova.
- Kuřata v průběhu pečení polévejte výpekem (příp. podlijte lehce vodou), aby se nevysušila.
- Brambory očistěte a uvařte v osolené vodě doměkka spolu s oloupanými stroužky česneku.
- Slijte vodu a přidejte do hrnce najemno nasekanou hladkolistou petrželku, máslo a zlehka ovoňte muškátovým oříškem.
- Za postupného přilévání teplého mléka vyšlehejte do hladké kaše.
GUSTO TIP:
PŘED PEČENÍM MŮŽETE KUŘE JEŠTĚ TROCHU POSYPAT HRUBOZRNNOU SOLÍ.
NASOLENÉ MASO USCHOVEJTE DO DRUHÉHO DNE V LEDNICI ZAKRYTÉ POTRAVINOVOU FÓLIÍ