Králík na letní zelenině
- střední
- do 60 minut
- Hlavní chody
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Jednotlivé porce králíka natřete pomocí mašlovačky rozpuštěným máslem. Osolte a opepřete.
- Připravte si širokou pánev s vysokým okrajem a rozehřejte v ní olej. Porce králíka vložte do rozpáleného oleje a ze všech stran je dozlatova opečte.
- Maso přemístěte i s výpekem do zapékací nádoby, přidejte všechnu zeleninu, kterou osolte, přihoďte tymián a zalijte bílým vínem.
- Přikryjte pokličkou nebo utěsněte alobalem a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C.
- Pečte doměkka, asi 50 minut podle výkonu trouby. V průběhu pečení maso přelévejte výpekem a obracejte. Podlévat není třeba, protože zelenina pustí vodu.
- Před servírováním částečně vyloupejte hrášek, zbytek nechte v luscích. Servíruje s rozpečenou bagetou.