Kefír se řadí mezi superpotraviny a kromě běžného pití v něm můžete i marinovat, třeba právě kuřecí maso. Další tip na letní grilovačku, který se vám rozhodně bude hodit.
Kuře marinované v kefíru s rajčatovou salsou
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
3.3
21x hodnoceno
Postup:
- Kuřecí stehna omyjte, očistěte a nakrájejte na potřebné kousky.
- Osolte je, dejte do misky, zalijte kefírem a přidejte medvědí česnek.
- Vše přikryjte potravinářskou fólií a dejte na jeden den marinovat do lednice.
- Marinované maso napíchejte na špejle a zprudka opečte na pánvi nebo grilu.
- Rajčata nakrájejte na malé kostičky. Vložte je do misky, přidejte bazalku, nasekanou hladkolistou petržel a najemno nakrájenou cibuli.
- Přidejte podle chuti nasekané chilli a vše důkladně opepřete a osolte.
- Na závěr přilijte vinný ocet a olivový olej.