Kuře marinované v kefíru s rajčatovou salsou

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

3.3

22x hodnoceno

Kefír se řadí mezi superpotraviny a kromě běžného pití v něm můžete i marinovat, třeba právě kuřecí maso. Další tip na letní grilovačku, který se vám rozhodně bude hodit.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Kuřecí stehna omyjte, očistěte a nakrájejte na potřebné kousky.
  2. Osolte je, dejte do misky, zalijte kefírem a přidejte medvědí česnek.
  3. Vše přikryjte potravinářskou fólií a dejte na jeden den marinovat do lednice.
  4. Marinované maso napíchejte na špejle a zprudka opečte na pánvi nebo grilu.
  5. Rajčata nakrájejte na malé kostičky. Vložte je do misky, přidejte bazalku, nasekanou hladkolistou petržel a najemno nakrájenou cibuli.
  6. Přidejte podle chuti nasekané chilli a vše důkladně opepřete a osolte.
  7. Na závěr přilijte vinný ocet a olivový olej.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte