Hlíva à la vánoční kapr s bramborovým salátem
- snadné
- do 60 minut
- Vege & vegan, Hlavní chody
4.7
3x hodnoceno
Postup:
- Brambory a mrkev uvařte i se slupkou doměkka a poté nechte vychladit.
- Mezitím si můžete připravit sojanézu.
- Do vysoké nádoby vložte všechny ingredience a cca 30 sekund mixujte.
- Sojanéza velmi rychle zhoustne. Než si připravíte ostatní věci, dejte ji do lednice.
- Brambory a mrkev nakrájejte na malé kousky, přidejte sterilovaný hrášek, nastrouhané okurky, sojanézu, hořčici, sůl a pepř.
- Důkladně promíchejte a nechte chladit v lednici.
- Hlívu očistěte a odkrojte nohy.
- Připravte si tři misky, do jedné dejte mouku, do druhé mouku s vodou, kterou rozmíchejte na těstíčko a do třetí misky dejte strouhanku.
- Plátek nori řasy namočte do vody a pak do ní zabalte hlívu, kterou následně obalte v trojobalu.
- Smažte z obou stran dozlatova.
- Hotovou hlívu podávejte s veganským bramborovým salátem.