Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

3.8

12x hodnoceno

Lahodná večeře ve dvou nebo rodinný oběd? Vepřová panenka s pepřovou omáčkou se hodí pro obě příležitosti. Hotovo budete mít během chvíle a zaručeně si pochutnáte. Hotovou panenku servírujte nejlépe s pečenými brambory a salátkem.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve připravte brambory, budou trvat nejdéle. Troubu zapněte na 200 °C. Menší brambory omyjte, rozkrájejte i se slupkou na poloviny, zakápněte olivovým olejem, osolte, přidejte snítky rozmarýnu a pečte do měkka a zlatavé barvy.
  2. Vepřovou panenku očistěte, potřete olejem, osolte a opepřete, rovnoměrně ze všech stran. Troubu rozehřejte na 180 °C. Pánev rozpalte a ze všech stran panenku zprudka opečte do zlatavé barvy. Vložte do pekáče a pečte v troubě 7 minut. 
  3. Rozehřejte pánev, kde se opékala panenka, vlijete vývar a odvařte tak přípečky od masa. Přidejte nakládaný zelený pepř, smetanu a minutu provařte. Odstavte, vmíchejte studené máslo. Omáčka je takto hotová.
  4. A ihned servírujte. Na talíř dejte brambory, omáčku a nakrájenou panenku na silnější plátky. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte