Lahodná večeře ve dvou nebo rodinný oběd? Vepřová panenka s pepřovou omáčkou se hodí pro obě příležitosti. Hotovo budete mít během chvíle a zaručeně si pochutnáte. Hotovou panenku servírujte nejlépe s pečenými brambory a salátkem.
Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
3.8
12x hodnoceno
Postup
- Nejprve připravte brambory, budou trvat nejdéle. Troubu zapněte na 200 °C. Menší brambory omyjte, rozkrájejte i se slupkou na poloviny, zakápněte olivovým olejem, osolte, přidejte snítky rozmarýnu a pečte do měkka a zlatavé barvy.
- Vepřovou panenku očistěte, potřete olejem, osolte a opepřete, rovnoměrně ze všech stran. Troubu rozehřejte na 180 °C. Pánev rozpalte a ze všech stran panenku zprudka opečte do zlatavé barvy. Vložte do pekáče a pečte v troubě 7 minut.
- Rozehřejte pánev, kde se opékala panenka, vlijete vývar a odvařte tak přípečky od masa. Přidejte nakládaný zelený pepř, smetanu a minutu provařte. Odstavte, vmíchejte studené máslo. Omáčka je takto hotová.
- A ihned servírujte. Na talíř dejte brambory, omáčku a nakrájenou panenku na silnější plátky.