Vepřová panenka s bramborovo-hráškovým pyré a karotkou opečenou na másle

  • snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody

5.0

2x hodnoceno

Co si představíte, když se řekne vepřová panenka? My pro vás máme tentokrát doslova jarní recept na vepřovou panenku s bramborovo-hráškovým pyré. A protože se k panence skvěle hodí i karotka, budeme ji servírovat opečenou na másle. Nebojte se, recept není vůbec složitý a zvládnete ho, i když nejste zrovna kuchař roku.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 200 °C.
  2. Očištěnou vepřovou panenku lehce potřeme olivovým olejem a dáme opéct na suchou rozpálenou pánev. Panenku opečeme ze všech stran do zlatohněda. 
  3. Poté přendáme na plech vyložený pečicím papírem, osolíme opepříme a necháme péct asi 15 minut.
  4. Připravíme si pyré: brambory nakrájíme na kostičky a spolu s hráškem necháme vařit do změknutí. Scedíme a tyčovým mixérem, za pomalého přilévání rozpuštěného másla, mixujeme. Osolíme podle chuti.
  5. Upečenou panenku podáváme s připraveným pyré a karotkou orestovanou na másle. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte