Co si představíte, když se řekne vepřová panenka? My pro vás máme tentokrát doslova jarní recept na vepřovou panenku s bramborovo-hráškovým pyré. A protože se k panence skvěle hodí i karotka, budeme ji servírovat opečenou na másle. Nebojte se, recept není vůbec složitý a zvládnete ho, i když nejste zrovna kuchař roku.
Vepřová panenka s bramborovo-hráškovým pyré a karotkou opečenou na másle
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody
3.5
4x hodnoceno
Postup
- Troubu si předehřejeme na 200 °C.
- Očištěnou vepřovou panenku lehce potřeme olivovým olejem a dáme opéct na suchou rozpálenou pánev. Panenku opečeme ze všech stran do zlatohněda.
- Poté přendáme na plech vyložený pečicím papírem, osolíme opepříme a necháme péct asi 15 minut.
- Připravíme si pyré: brambory nakrájíme na kostičky a spolu s hráškem necháme vařit do změknutí. Scedíme a tyčovým mixérem, za pomalého přilévání rozpuštěného másla, mixujeme. Osolíme podle chuti.
- Upečenou panenku podáváme s připraveným pyré a karotkou orestovanou na másle.