Grilování trochu jinak! O to se postará tento recept na vepřovou panenku na klacku. Není to nic složitého, ale příprava je velmi efektní!
Vepřová panenka na klacku
- střední
- do 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty, Vaříme ze 7 surovin
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Panenku očistěte, potřete olejem, osolte a opepřete. Připravte si dlouhý úzký klacek a maso na něj podélně napíchněte.
- Na klacku ho na pár místech protkněte rozmarýnem a dejte péct nad středně silný oheň.
- Potřebujete spíš žhavé uhlíky, ale sem tam nějaký ten plamen nevadí. Maso pomalu pečte cca 30 minut ze všech stran, dokud není krásně opečené na barvu.
- Na dotek musí být pevné, ale stále pružné, aby uvnitř zůstalo růžové.
- Hotové maso nechte 5 minut odpočívat v teple, mezitím si na litinové pánvi rozpalte olivový olej a dejte rychle opéct přepůlené jablko a jarní cibulky v celku.
- Když zelené konce budou přesahovat z pánve, tak to vůbec nevadí - naopak, je žádoucí, aby cibulka byla trochu opálená.