Hledáte způsob, jak ozvláštnit bramborovou přílohu? Vyzkoušejte brambory hasselback, které hravě zastoupí i hlavní chod. Pokud přemýšlíte nad tím, kde se vzalo jejich zvláštní jméno, pak vězte, že je odvozené od názvu restaurace, kde je v roce 1940 upekli poprvé.
Plněné brambory hasselback
- střední
- více než 60 minut
- Předkrmy, Večeře, Přílohy
2.2
10x hodnoceno
Postup
- Brambory omyjte a každou zespodu trošku seřízněte, aby se nekymácela. Bramboru položte mezi dvě vařečky a ostrým nožem ji nakrájejte na tenké plátky. Díky vařečkám ji nedokrojíte celou a brambora tak zůstane vcelku.
- Brambory vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, každou potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C cca 1 hodinu. Brambory nechte trošku vychladnout a poté do zářezů vsuňte plátky sýra.
- Brambory vraťte na chvilku zpět do trouby, aby se sýr rozpustil. Mezitím nasucho opražte slaninu a poté ji rozdrobte.
- Na každou bramboru dejte lžíci zakysané smetany, posypte slaninou, nasekanou pažitkou a můžete podávat.